Centura de siguranta pentru caini si pisici

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 27.07.2007
In Belgia, Institutul pentru siguranta traficului insista ca animalele sa poarte o centura de siguranta speciala.

Daca va bate gandul sa va luati animalul de companie in concediu cu masina ar fi bine sa va puneti urmatoarea intrebare: cum va fi acesta protejat in cazul unui accident? Pentru soferi si pasageri exista centurile de siguranata si airbag-urile, dar ce anume poate proteja pisica sau cainele care calatoreste impreuna cu dumneavoastra?

In Belgia, cercetatorii au ajuns la concluzia ca este nevoie de existenta unor reglementari pentru soferii care isi transporta cu masina animalele de companie. Institutul belgian pentru siguranta traficului (IBSR) afirma ca un animal care nu este legat intr-un vehicul in miscare reprezinta un real pericol pentru sofer. Atentia acestuia poate fi distrasa sau manevrele sale pot fi constranse de animal. Mai mult decat atat, in cazul unui accident, animalele de companie devin adevarate proiectile care pot rani pasagerii.

Werner De Dobbeleer, purtator de cuvant al IBSR, a declarat ca "animalele trebuie sa poarte un sistem de prindere fie ca sunt transportate in portbagaj fie ca se afla pe bancheta din spate." De Dobbeleer recomanda ca soferii sa cumpere pentru patrupedele lor hamuri speciale care sa poata fi prinse de centurile de siguranta sau de elementele din portbagaj.

Soferii belgieni s-au conformat deja noilor recomandari si au instalat o plasa separatoare intre ei si animalele de companie. De Dobbeleer insa nu este de acord cu aceasta masura pentru ca desi soferul este protejat, animalul nu se va bucura de siguranta in cazul unei coliziuni si crede ca un ham special ar rezolva ambele probleme.

Legislatia belgiana nu include nici o reglementare speciala pentru animalele de companiei care calatoresc cu masina insa prevede ca incarcatura sa fie intotdeauna prinsa intr-un mod sigur, regula care este valabila, prin analogie, si pentru patrupede.

Comentarii (14)

  • lol
    lolll ma :)) hai ca asta e tare
    0 0
  • andrew
    da
    e o alernativa
    0 0
  • no comment
    sunt curios cum a sa pun cainelui centrura in portbagaj :)
    0 0
  • pt.virus
    la break-uri e valabila... :))...
    0 0
  • il bagi in portbagaj
    si ai rezolvat treaba
    0 0
  • energy
    mishtooo
    e bine ca atunci cand pleci nu mai incui masina....ca ai bodyguard,nu?
    0 0
  • blackangel
    re
    Ce-ar fi sa-l bag dracu de caine in portbagaj? Astfel nu ma mai poate incurca la volan?
    0 1
  • :))
    eu l-as lega in urma masinii :))
    0 0
  • ardelean
    92 kg
    dar daca ai un exemplar de talie mare ? la cate kg forta rezista ?
    0 0
  • ce comentarii de idioti!
    0 0
  • :)
    Adevaru e ... ca nu cred ca vreti sa va vedeti cainele zburand prin parbriz.... corect? ;)
    0 0
  • ..
    eu chiar am nevoie
    0 0
  • Andrew
    numai caini si pisici?
    Mai sunt si alte animale de companie: serpi,soparle, broaste testoase,tarantule papagali sau alte pasari:))))))) Cu astea ce fac?
    Serpii ii incolacesc pe volan, testoasele le bag in torpedou si papagalii ii prind cu banda adeziva de tetiere:)). Chiar m-a distrat acest articol.
    0 0
  • doamne!!!!!
    Dragii mei cu COMENTARII AIUREA fara suparare dar eu as face cu voi pas cu pas TOT ce ati zis ca ati face VOI cu animalele.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru