CEO VW: "nu exista piata pentru o masina globala"

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 14.03.2008
Martin Winterkorn, boss-ul VW, a declarat ca s-a sfarsit epoca modelului global.

Piata auto a suferit in ultimii ani anumite mutatii care au configurat un profil aproximativ al cumparatorului de masini. Profilul cumparatorului de masini difera destul de la o regiune geografica la alta si extrem de mult de la o zona economica la alta.

In principal avem doua mari categorii de clienti auto, cumparatorul de masini din Occident, care are anumite pretentii sau asteptari, care este mult mai atent cu specificul modelului pe care il achizitioneaza, si clientul de pe pietele emergente care nici macar nu poate visa la genul de model cumparat in lumea occidentala.

Acesta este unul dintre principalele motive pentru care absolut toti producatorii auto cu pretentii globale fac eforturi de adaptare la diferitele specificitati ale pietelor.

In ciuda acestor diferente existente pe piata auto mondiala, o serie de producatori auto anunta noi modele care prezinta un caracter global.

In legatura cu astfel de modele, CEO-ul VW, Martin Winterkorn (foto), a spus ca masina globala este moarta si ingropata.

Winterkorn a intarit spunand ca epoca in care puteai sa construiesti o masina si sa o vinzi oriunde in lume a apus, iar cine nu intelege acest lucru este condamnat la esec.

Boss-ul VW a continuat spunand jurnalistilor de la Financial Times ca grupul pe care il reprezinta intentioneaza sa devina primul jucator din lume in cativa ani, ceea ce presupune o diversificare clara a produselor in diferite zone de piata.

Asadar, VW va pregati modele speciale pentru piata nord-americana.

modele speciale pentru Europa de Vest sau pentru tari ca India si China.

Taguri: Volkswagen

Comentarii (3)

  • cozappz
    Porsche, Audi, VW, Seat, Skoda. Omu' are dreptate.
    0 0
  • nimeni
    serios?
    alea nu sunt modele, sunt marci ale aceluiasi concern. Oricum, renault merge pe ideea masinii globale...
    0 0
  • AndreiRN
    Aceleasi modele
    Cozappz are perfecta dreptate. Audi nu este decat un VW mai bine imbracat si Seat, Skoda un VW de calitate mai inferioara si preturile reflecta asta. Platforma si motorizarea este aceeasi si doar poleiala difera.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru