Chevrolet sarbatoreste constructia a 1.5 milioane de unitati Corvette

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 11.06.2009
Chevrolet a atins inca un hotar in productia modelului Corvette. Sportiva americana sarbatoreste fabricarea a 1.5 milioane de unitati in cei 56 de ani de productie.

In ciuda faptului ca General Motors a declarat insolventa in urma cu cateva saptamani, marca Chevrolet sarbatoreste productia a 1.5 milioane de unitati Corvette. Exemplarul cu numarul 1.500.000 este in versiune cabrio si a fost vopsit in aceeasi nuanta de alb ca primul Corvette fabricat vreodata. Interiorul acestui model este imbracat in piele rosie, iar acoperisul retractabil din material textil este negru. Aceasta combinatie de culori a fost folosita si pe Corvette-ul cu numarul 500.000, precum si pe modelul care aniverseaza un milion de unitati Corvette.

Primul Chevrolet Corvette a iesit de pe linia de productie pe 30 iunie 1953, pe cand modelul ce aniversa 500.000 unitati fabricate a fost construit in 1977. Corvette-ul cu numarul 1.000.000 a iesit pe poarta fabricii in anul 1992. Dupa 56 de ani de productie, Corvette este unul dintre cele mai apreciate modele sport din Statele Unite ale Americii. Designerii acestui model l-au denumit dupa un tip de ambarcatiune folosit in secolul XIX.

Via | Leftlane

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru