China: Peste 10.000 de vehicule electrice sunt înscrise în circulaţie

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 22.07.2011
China, cea mai mare piaţă auto din lume, se mândreşte cu peste 10.000 de vehicule electrice în circulaţie. În următorii nouă ani, chinezii vor să aibă de 100 de ori mai multe vehicule electrice pe şosele.

Piaţa auto din China se mândreşte cu 10.000 de vehicule electrice în circulaţie. Reuşita chinezilor nu se bazează doar pe interesul consumatorilor pentru acest gen de vehicule, ci şi pe sprijinul administraţiilor locale, care le-a clienţilor de vehicule electrice staţii de încărcare suficiente. Anunţul celor de 10.000 de vehicule electrice în China a fost făcut de Chen Qingquan, Preşedintele Asociaţiei Mondiale a Vehiculelor Electrice şi membru al Academiei Chineze de Inginerie.

Chen Qingquan a făcut şi o previziune legată de acest gen de vehicule, despre care spune că se vor înmulţi de 50 de ori până în 2015. Până în 2020, numărul vehiculelor electrice se va dubla, atingând 1.000.000 de unităţi, estimează specialistul chinez. La vremea respectivă, vehiculele cu zero emisii de CO2 vor ocupa între 7 şi 12 procente din piaţa din China.

"China are deja vehicule electrice relativ bune, alături de o fundaţie bună şi un model de afacere pentru aceste vehicule.", a adăugat Chen Qingquan.

La fel ca alţi analişti ai industriei auto, Qingquan consideră că acest gen de vehicul va deveni popular graţie unei reţele bine dezvoltate de staţii de încărcare. Constructorii de automobile sunt de acord cu analiştii industriei în această privinţă, adăugând că unii consumatori se tem de autonomia acestor vehicule şi le evită în unele situaţii.

Odată cu acumulatorii de generaţie nouă şi reţelele de încărcare bine dezvoltate, vehiculele electrice ar putea să atingă previziunile lui Chen Qingquan.

Via | Wheelsunplugged

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru