China: tricicluri copiate dupa modelele din Europa

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 16.03.2008
Chinezii au inceput sa produca masiv tricicluri care copiaza la perfectie liniile unor modele cunoscute in Europa.

Stim foarte bine faptul ca producatorii chinezi de masini, de orice tip ar fi acestea, prefera sa copieze un model de succes din Europa sau Japonia in loc sa isi angajeze ei insisi o echipa de designeri care sa incerce sa creeze forme si modele noi si originale. Este adevarat, companiile mari ale Chinei au inceput sa treaca de cealalta parte a baricadei, insa majoritatea celor care produc masini in tara asiatica nu renunta usor la vechile metehne.

Una dintre ultimele mode din aceasta linie in China este construirea unor tricicluri care, in afara de faptul ca sunt odioase din punct de vedere constitutiv, copiaza pana la ultimele detalii unele modele care s-au impus pe segmente diferite in lume.

In fotografiile alaturate puteti vedea la lucru triclurile inspirate din Peugeot 206, din Chevrolet Matiz/Spark, din Toyota Prius (fata si spate) dar si, ironia sortii, dintr-un alt model chinez, Chery QQ. Verdictul il dati dumneavoastra.

Via | China Car Times 

Taguri: China

Comentarii (23)

  • interesant
    ziua bunaam fost in china de 3 ori in ultimii doi ani si sincer nu prea am vazut pe strada asemenea tricicluri, cat despre copiat modele de masini, chinezii au o istorie veche..unul din primele modele copiate a fost Audi 100, pe care l-au reconstruit la fabrica Steagul Rosu si a fost mult timp masina sefilor de partid din China...
    1 0
  • eduard_gy
    tricicle ??? China ???
    Un om lucid si integru la cap nu va cumpara asa ceva pt ca fiecare ar trebui sa boicotam astfelde produse,made in china. Sigur saracia din romania ne impinge la cumpararea produselor din china- copii clare , proaste si fara caracteristici tehnice asemanatoare ale obiectelor copiata din vest,delafirme consacrate. Sigur eu am incercat sa gasesc in magazinele din germania,austria, elvetia - sigur,aici e exclus, produse chinezesti,dar in afara de citeva produse alimentare nu am gasit NIMIC !!! Deci pe aceste piete nu prea veti gasi nimic de productie chinezeasca , in romania unde toata piata e invadata de produse chinezesti, de calitate si performante indoielnica, totul e posibil.
    0 1
  • Ironwin
    Romania saraca...
    Eduard_gy pe ce lume traiesti? Numeste si tu o singura companie mare de produse electronice pe care sa nu scrie made in china.Eu cred ca tu ai fost in pietele de zarzavat in vest de nu ai gasit produse chinezesti.Cat despre tricicluri,sigur nu o sa le vedem prea curand prin Europa,sunt facute pentru ei si se vor vinde foarte bine probabil la un pret mic.Oricum si la noi ar fii mai rentabile decat un scuter,nu te ploua si esti mai protejat.
    1 0
  • audist
    eduard_gy
    daca ai fost in suedia sau findlanda poate ca asha este. nu am fost nu ma pronunt dar e u in levetia am stat o luna si ceva si am fost in germania minim 3 saptamani in ultimii doi ani. ESTE PLINA DE CHINEZARII GERMANIA. Si elvetia are produse c hinezesti s i nu ma refer la componente ci produse. Imi cer scuze dar intratul in magazinele de mega lux unde un ceas este 50000 de euro nu te califica sa spui ca in elvetia nu unst chinezarii.
    0 0
  • DannyD
    masinile lor
    sunt facute pentru piata chinei. nu le pot vedea pe piata europeana, sau americana.cat despre produse chinezesti cred k nu ai desfacut un telefon sa ii privesti bateria sau sa te uiti la un incarcator, sau o imprimanta sau ... .
    0 0
  • URAGANU
    mentalitate invechita
    Dragii mei, ca sa clarificam o chestie: chinezariile pe care le vedeti la noi pe piata si sunt de o calitate INFECTA provin din bazarurile lor de 2 lei (pt ca si ei au asa ceva) de unde romanu ia cu containerul cea mai ietina marfa si cea mai proasta. China nu fabrica numai rahaturi si prostii, china are chiar produse foarte bune si concurente cu cele de pe pietele occidentale, DAR ca orice tare are piata neagra unde se fabrica produse sub standarde.Si referitor la subiect, da, sunt bune astea, in Bucuresti, pe taxi :)
    0 0
  • Arlequin
    Chinezarii
    ... sunt de acord ca exista produse chinezesti de foarte buna calitate. Adidasii mei ii port de 2 ani .sunt super made in china.Dar. nu as cumpara niciodata ceva chinezesc de care mi-ar putea depinde viata..... pour example o masina !!
    0 0
  • echilibru
    hmm daca se urca unu de 120 kg in ea, in partea din fata(la volan), nu se rastoarna ? :)))
    0 0
  • ????
    Eu nu inteleg care e avantajul unor astel de atelaje? E mai ieftin ca are o roata mai putin? Sau care e ideea?
    0 0
  • china
    Chinezii, produc aproape orice, de la aparatura electronica, haine pana la mancare. Au si produse foarte bune, dar in romania ajung doar produsele foarte proaste pentru asta cumpara romanii de la chinezi, ce se da la container, aceste masinute sunt pentru ei si drumurile lor inguste, mie mi se par niste macehete...
    0 0
  • Tricicleta
    Mai in siguranta cred ca esti pe scuter la viteze mai mari decat pe astfel de non-utilitati.
    0 0
  • laurro
    ca de obicei, se copiaza prost !
    chinezariile de calitate, sunt facute sub atenta urmarire a firmelor europene, americane sau japoneze si au girul lor !ce fac chinezii de capul lor, sunt niste low-cost de slaba calitate.triciclurile nu cred ca vor avea succes in tarile dezvoltate, dar se vor vinde foarte bine in Asia ( China, India, Bangladesh, etc.)nu asta este problema ! problema este ca ei in continuare fura de la altii idei si copiaza cu un prost gust devenit caracteristic lor , batandu-si joc de munca altora !asta le e nivelul deocamdata ! nenorocirea este ca sunt un sfert din populatia globului ! daca mai aduni si miliardul de indieni plus populatia multor tari asiatice si africane, care la randul lor doar copiaza, vom vedea cati oameni mai raman care inventeaza sau creaza lucruri noi si utile !nu sunt rasist, dar aceasta este realitatea !
    0 0
  • cosmin
    o prostie
    prea prost trebuie sa fii k sa dai bani pe asa ceva!!!!!
    0 0
  • un bazin
    ah
    1. becali2. daca locuiesti la tara si ani nevoie de o masina ca sa te deplasezi pe drumoaie de tzara pline de praf aceasta e cea mai buna solutie. daca costa peste 700 de euro nu se merita. atat am avut de spus.
    1 0
  • marius
    nu ii mai suport
    mamaa...astia chiar nu au pic de decenta!! copiaza cu nerusinare orice model.....urat din partea lor...
    0 0
  • romani incompetenti
    romanii nu is in stare nici macar de atat si dak ar copia romanii ceva nu ar reusii asa de in detaliu si in plus romanii nu is in stare de nik.economia lor e 10000 de ori mai buna k a noastra si pun pariu k toti cumparati ori kinezaraie ori produse facute de marci mari acolo , dece majoriatea producatorilor au fabrici acolo?pun pariu k la 90% din voi care aveti nokia is facute in China si nu numa asta si sa nu uitam k romanii care is prosti, incompetenti, urati si imbecili nu au mai nik original si numa comemteaza aiurea da sa faca nu is in stare si oricum mai penali is manelistii si tiganii care fura mai mult k Chinezii asa k mucles
    0 0
  • AndreiRN
    Originalitate
    Faruri copiate, forme aproape identice, etc. dar multi nu vor sa stie ca de fapt farurile si alte detali nu sunt copiate ci identice. Firmele mari din lume comanda aceste detali din china pt a economisi si ei un ban si a face un profit mai mare. Scaune si interior si electronica si exterioare si stopuri si faruti cam toate sunt cumparate din china si puse pe masinile cu nume europene. Acuma daca chinezul foloseste aceste componente pe caroseri facute de ei sunt acuzati de copiat.
    1 0
  • Romergan
    Chinezarii
    Nu confundati calul cu magarul. In china se produc o gramada de produse de pe piata mondiala,insa majoritatea sunt produse de investitii americane si europene cu personal calificat. Pe langa aceste afaceri de proportii se deruleaza adevarata piata a chinezariilor facute ei dupa conceptiile(copiile) lor. De aceea sunt doua calitati diferite.
    0 0
  • Asa.Si?????.....
    0 0
  • AndreiRN
    Munca
    Asa si uni muncesc si castiga o viata decenta si alti stau cu degetul in f....d si se plang de cei ce muncesc productiv si cu cap.
    0 0
  • Samurai
    Pericolul galben a sosit! Urmeaza sa copieze si Loganul nostru dar bineinteles la o calitate superiora Loganului si la un pret mult mai accesibil, cum se poate vedea pe youtube !
    0 0
  • sdasda
    dasda
    una e ceva produs sub licenta , cu mana de lucru animalica a la China si una e cand fura ei cu nerusinare...O tara de hoti
    0 0
  • androidul
    Ce se mai chinuie japonezii sa construiasca roboti, cand peste gard au deja. "Se ia un chinez, se alimenteaza, se pune la munca, cand se strica se inlocuieste." idee e ca numai la copiat sunt buni, sau ma tehnic vorbind "munci repetitive", de asta ii folosesc marile companii occidentale
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru