China va proiecta masini intr-un tunel aerodinamic inspirat de cele din Germania

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 22.09.2009
Producatorii chinezi de automobile din China vor putea utiliza un tunel aerodinamic pentru a-si dezvolta modelele. Acesta este cel de-al doilea proiect pe care il realizeaza Ministrul Tehnologiei din China, inspirat de vizita sa din Germania.

Chinezii de la Universitatea Tongjii din Shanghai au anuntat inceperea constructiei primului tunel aerodinamic pentru vehiculele din tara lor. Constructia in valoare de 72 de milioane de dolari va fi utilizata pentru testarea autoturismelor, autobuzelor, SUV-urilor, camioanelor si a trenurilor. Acesta este primul tunel aerodinamic din China, lucru care va duce la crearea unor modele mai eficiente.

Centrul de testare aerodinamica din China are echipamente pentru reducerea zgomotelor interioare, simularea efectului de sol si pentru masurarea fortelor aerodinamice. Modelele construite in China vor fi mai eficiente din punct de vedere aerodinamic, iar performantele acestora vor fi situate la un nivel mai ridicat gratie dezvoltarii in acest tunel aerodinamic.

"Am avut doua vise atunci cand m-am intors in China dupa ce am facut o vizita in Germania in urma cu noua ani. Unul dintre ele era sa proiectez masini care folosesc un nou tip de energie, iar celalalt era sa contruiesc primul tunel aerodinamic din China.

Acum, ambele vise s-au adeverit.", a declarat Wan Gang, Ministrul Tehnologiei din China.

Via | JustAuto (inreg.)

Comentarii (5)

  • wow
    Dupa ce au facut C-NCAP, asta e a doua mutare super.
    bravo lor, respect :)
    5 3
  • vai de capu lor
    pana la urma si tuneluri aerodinamice au inceput sa coopieze
    2 2
  • tzenu....
    pana si avatarul l-ai copiat de la BMW....cum suna?

    mai iesi naibii prin lume, sa vezi cum se misca lucrurile. Incearca sa numai dai cu pietre daca n-ai oua pe masura.
    1 0
  • AndreiRN
    Felicitari
    O scula technologica ff buna si curand ingineri or sa produca ce alti inca nici nu viseaza. La 1milion de ingineri anual absolventi in China si 10% buni e mai mult decat oricine.
    Muncesc si gandesc.
    0 0
  • wow
    wow intr-adevar. dupa mai bine de o decada, si-au dat seama si chinejii ca masinile sunt mai eficiente daca sunt proiectate cu ajutorul unui tunel... WOW. Tehnologie chinezeasca....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru