Chrysler iese din faliment si formeaza alianta cu Fiat

De Mircea Meșter
Publicat Sambata, 06.06.2009
Judecatorii unei Curti de Apel din SUA au dat unda verde iesirii Chrysler de sub protectia legii falimentului. Alianta Chrysler-Fiat este gata de start.

O Curte de Apel din Statele Unite a certificat vineri iesirea companiei Chrysler din faliment, dupa 35 de zile in care compania americana a beneficiat de protectie judecatoreasca impotriva debitorilor sai. Desi initial se asteptau la o perioada de 60-90 de zile pentru reorganizare, sefii Chrysler au beneficiat la maxim de ajutorul dat de Grupul Fiat, italienii reprezentand principala garantie in decizia judecatorilor americani.

Practic, decizia judecatorilor ii da unda verde companiei sa creeze o noua companie sprijinita de guvernul american, noua entitate cumparand actiunile "vechiului" Chrysler. "Compania primeste cu bucurie decizia curtii si apreciaza modul in care curtea recunoaste nevoia unei concluzii in urma acestui proces, astfel incat suntem acum in masura sa construim o noua companie", concluzioneaza sefii Chrysler intr-un comunicat oficial.

Dezmembrarea vechiului Chrysler, inchiderea a 789 de dealeri (25% din totalul acestora) si reconstructia companiei impreuna cu Fiat este primul pas pe care guvernul SUA il face pentru readucerea industriei auto americane pe linia de plutire. In acest moment, Chrysler si-a inchis temporar toate fabricile din SUA, calculele aratand ca se pierd circa 100 de milioane de dolari in fiecare zi.

via | AFP

Comentarii (2)

  • raduku
    competitia
    Atentie, presedintele Obama a avut de curand o intalnire cu presedintele Frantei. GM face alianta cu Fiat. Deoarece campul de "batalie" se modifica, intrebare , ce va face Renault ?
    Este oare posibil sa succesul pe care il are Renault, sa determine brusc asa zisul "faliment" ptr. GM si lipirea la Fiat pana trece "furtuna" ???
    0 6
  • ARTICOLUL DE POIMAINE
    Chrysler nu a primit inca unda verde pentru iesirea din faliment. Daca se rezolva cu bine ultimul recurs, va primii unda verde in cateva zile
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru