Citroen 2CV, sarbatorit la 60 de ani

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 03.04.2008
Celebrul model 2CV, cel care a revolutionat piata masinilor de oras frantuzesti, implineste in acest an 60 de ani.

Esential

60 de ani implineste Citroen 2CV in 2008

Cu ocazia implinirii a 60 de ani de la lansare, Citroen 2CV este sarbatorit cu fast de marca franceza. Astfel, modelul francez va face obiectul unei expozitii tematice tehnologice Citroen care este deschisa intre 27 martie si 30 noiembrie la complexul Cite des Sciences din Paris. Vizitatorii vor putea admira aici atat 2CV, modelul istoric al carui proiect a debutat in 1933 sub denumirea TPV (Tres Petite Voiture - "Masina Foarte Mica"), cat si cel mai nou concept Citroen din segmentul masinilor de oras, C-Cactus.

Copiii vor avea si ei o sectiune dedicata deschisa special. Aceasta va fi impartita de doua evenimente paralele care se vor desfasura din 15 in 27 aprilie: "La 2CV mise a nue" - care va permite copiilor sa descopere "intern" lui 2CV si "La 2CV pomponee", un concurs de desen al carui suport va fi chiar caroseria modelului francez.

via | Caradisiac  

Taguri: 2CV, Citroen

Comentarii (3)

  • legenda
    E chiar o masina de legenda. Un exemplu de fiabilitate si de respect al unui mare producator pentru oamenii cu un buget care nu le permitea sa cumpere super-limuzine. Dar asta probabil ca nu inseamna nimic pentru manelistii nostrii de zi cu zi.
    1 0
  • Vitezometrul
    Imi place forma vitezometrului... o era apusa...:(
    0 0
  • AndreiRN
    Istorie
    Un VW broscuta de origine franceza care mi-a atras ochiul prin simplitatea lui.Si acuma s-au gasit niste isteti care vor sa interzica folosirea acestor masini datorita poluari. Francezi nu vor accepta asa ceva precum nu au acceptat constitutia EU.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru