Citroen C1 facelift, de la 8190 de euro in Romania

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 15.06.2009
Versiunea modificata estetic a lui C1 este disponibila de astazi in Romania. Preturile incep de la 8190 de euro cu TVA inclus.

Esential

8190 de euro costa versiunea de baza a noului Citroen C1 in Romania.

Citroen a lansat astazi in Romania versiunea facelift a modelului de oras C1. In noua varianta de design, usor modificata fata de anteriorul model, Citroen C1 este disponibil la showroom-urile din tara in doua versiuni de echipare, X si SX, preturile incepand de la 8190 de euro cu TVA inclus. Varianta de motorizare de baza este cea de 1.0 litru pe benzina si 68 CP.

Facand parte din "triada" de modele de oras lansata in 2005 de Citroen, Peugeot (prin 107) si Toyota (prin Aygo), C1 s-a vandut pana astazi in 310.000 de unitati la nivel mondial.

Pentru versiunea 2009 a modelului sau, Citroen a refacut subtil din punct de vedere stilistic in partea frontala. Aceasta primeste un nou spoiler, o bara de protectie cu margini rotunjite, blocuri optice putin retusate si un contur cromat al grilei radiatorului, acest ultim element aducandu-si aportul de agresivitate la nivelul designului general al noului C1. In partea posterioara, hayonul se transforma intrun luneta de dimensiuni mari, stopurile cristal/antracit completand imaginea noului model.

Viitorii clienti al noului C1 vor avea la dispozitie si doua noi nuante pentru exteriorul caroseriei, gri Mica si albastru Electra.

In ceea ce priveste habitaclul, designerii Citroen au realizat cateva modificari care vizeaza mai ales finisajele si tapiteriile. O alta schimbare se refera la designul consolei centrale, al carei display primeste o alura moderna prin modificarea graficii.

Noul C1 va fi disponibil in doua versiuni de motorizare, una pe benzina si una diesel. Dieselul HDi de 55 CP dezvolta 130 Nm/1750 rpm. Consumul mediu mixt al acestuia este de 4.1 litri/100 km, in timp ce emisiile de ridica la doar 109 grame CO2/km. Versiunea pe benzina de 68 CP ofera un cuplu de 93 Nm/3600 rpm, consumul declarat fiind de 4.5 litri/100 km. Emisiile de CO2 sunt chiar mai mici decat cele ale versiunii diesel, oprindu-se la nivelul a 106 grame/km.

Click pentru informatii detaliate ale noului C1 facelift cu cinci usi si ale noului C1 facelift cu trei usi in paginile speciale ale modelului.

Comentarii (3)

  • Crysty
    Motor
    Nota 10 pt motoare !
    2 0
  • Masina de oras
    O masina perfecta pentru oras, consuma putin, stabilitate foarte buna pe viraje, vizibilitate buna, motor reusit(cu a 1-a poti prinde 50km/h si cu a 2-a 100km/h si nici nu pare foarte fortat), consum mic. E penalizata de pretul un pic cam ridicat, de zgomotul interior(unor s-ar putea sa le placa dar la drum lung te oboseste) si de confortul slab la drumuri cu denivelari.

    Per totat o masina foarte distractiva
    2 0
  • LauCalin
    raport calitate/pret bun
    Am mers cu un 107 (deci se poate spune ca am mers si cu C1 sau Aygo) si mi-a placut foarte mult. Desi motorul pare slab (cel pe benzina), se infigea foarte bine, era stabila si incape in locuri unde nu ai crede ca se poate. :) Pacat insa ca totusi pretul e cam maricel pentru ce dotari are in standard. Iar daca ii mai pui aer conditionat sau inchidere centralizata pretul creste destul de mult. Daca vrei una eu zic ca va trebui sa ai ceva de negociat cu dealerul :)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru