Citroen C6 si Peugeot 607 primesc motorul diesel V6 de 3.0 litri de la Jaguar

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 07.01.2009
Versiunea de 240 de cai a propulsorului turbodiesel de 3.0 litri de pe Jaguar XF va poposi in curtea celor de la Citroen

Esential

240 de cai putere dezvolta motorul V6 turbodiesel de provenienta Jaguar.

Citroen a anuntat ca, in vederea revigorarii vanzarilor limuzinei C6, va imbunatati oferta de motorizari ale modelului francez printr-o motorizare de top anuntata deja pe Jaguar XF: V6 turbodiesel de 3.0 litri. Aceasta unitate pare pariul grupului Tata pentru Jaguar si Land Rover, in conditiile in care, tot astazi, Jaguar a anuntat ca propulsorul va face parte din linia de motorizari pe care le vor primi cateva modele ale celor de la Land Rover.

Noul propulsor de 3.0 litri va inlocui in gama C6 actuala unitate de 2.7 litri. Cilindreea ridicata inseamna automat cuplu si putere mai mari, in timp ce consumul scade. Astfel, daca puterea sare de la 204 la 20 CP iar cuplul ajunge de la 440 la 600 N, emisiile si consumul scad cu 10% fiecare. Aceste cifre sunt atinse cu ajutorul arhitecturii interesante ale propulsorului britanicilor, care are doua turbine: una mica cu geometrie fixa si una mai mare cu geometrie variabila.

Un alt model european care va beneficia ulterior de aportul motorului Jaguar este Peugeot 607, care, desi are deja cativa ani la activ de la lansare, nu va fi inlocuit decat in 2011 din cauza faptului ca marca franceza prefera sa se concentreze pe dezvoltarea modelului 408.

Desi motorul Jaguar va trece prin mainile Citroen, Peugeot si Land Rover, XF isi va mentine exclusivitatea asupra cele mai puternice versiuni, de 275 CP, a acestei unitati.

via | Automobile Magazine  

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru