Citroen DS5 va fi un crossover bazat pe Peugeot 3008

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 07.12.2010
Al treilea membru al familiei DS va fi lansat în 2011. DS5 nu va fi însă o versiune premium a lui C5, ci un crossover premium interesant.

Citroen îşi va completa anul viitor gama premium DS - formată acum din două modele - cu un nou reprezentant. După DS3 şi DS4, versiunile ceva mai stilate şi mai scumpe ale noilor C3 şi C4, francezii trec la DS5, model care nu va reprezenta însă, aşa cum s-a întâmplat în celelalte cazuri, o reinterpretare stilistică şi calitativă a lui C5.

Conform primelor informaţii venite dinspre presa franceză, noul DS5 va fi un crossover între SUV şi monovolum, urmând să se înrudească direct cu Peugeot 3008 şi 5008, modele pe platforma cărora va fi, de altfel, construit modelul Citroen. Noul Citroen DS5 urmează să împrumute de la verii săi motorizările, chiar şi hibridul diesel de 200 de cai putere cu emisii de 109 grame CO2/km fiind inclus în lista de propulsoare care vor fi disponibile pe noul model premium al celor de la Citroen.

Versiunea de pre-serie a viitorului DS5 va fi prezentată în luna martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, în timp ce modelul de serie urmează să fie lansat oficial la Salonul de la Frankfurt, care va avea loc în toamna anului viitor.

via | Autointernationaal

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru