Cleanova, produs in serie

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 08.11.2006
Masina electrica dezvoltata de Heuliez si Dassault pe platforma lui Renault Kangoo va fi produsa in serie si comercializata in China.

Cleanova, proiectul francez de automobil electric dezvoltat de compania de industrie aeronautica Dassault si carosierul Heuliez, va fi produs si comercializat in China. Serge Dassault a anuntat faptul ca a ajuns la un acord cu fondul de investitii China Citic Group pentru producerea, incepand cu 2008, a modelului Cleanova. Urmatoarea piata de desfacere a noului model va fi reprezentata de Mongolia.

Nu se cunoaste inca platforma pe care va fi construi noul model, insa se pare ca aceasta va fi aceeasi cu cea pe care a fost realizat primul prototip Cleanova, cea a lui Renault Kangoo. Datele tehnice vor ramane aceleasi: baterie de 25 kW, 100 km/h viteza maxima si autonomie de 200 de kilometri.

Pana acum, singura masina electrica comercializata in China a fost Electric Car City Smart, care reprezinta o copie a mult mai cunoscutului Smart european realizata de un producator de masinute de golf. Principalul segment de piata pe care se va bazata Cleanova va fi cea a taxiurilor, existand deja cateva mii de comenzi din partea companiilor de taximetrie din Pekin.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru