CNA: "Un post de radio cu informatii din trafic nu e de interes public"

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 19.03.2009
Postul national de radio pe care Automobil Clubul Roman dorea sa il infiinteze se loveste de refuzul CNA.

Dupa ce Automobil Clubul Roman (ACR), una dintre cele mai vechi asociatii din Romania, a hotarat sa-si extinda aria activitatii sale dedicate securitatii rutiere prin infiintarea unui post de radio dedicat informatiilor si civilizatiei rutiere, organizatia s-a lovit de refuzul CNA.Consiliul national al Audiovizualului sustine ca un astfel de post de radio nu ar servi interesului public, primirea licentei de radio nefiind, astfel, posibila.

Consiliul National al Audiovizualului a ignorat realitatile din tara noastra privind numarul mare de victime ale accidentelor rutiere (circa 3.000 persoane decedate numai in anul 2008) si a concluzionat in mod paradoxal ca “un canal radio dedicat informatiilor din trafic nu isi gaseste deplina justificare din punct de vedere al interesului public”.

In aceste conditii, ACR a trimis astazi scrisori catre toate institutiile care numesc membri in CNA, respectiv Presedintele Romaniei, Camera Deputatilor, Senat si Guvern, in speranta ca respectivele institutii ale Statului de drept sa se sesizeze si asupra obiectului de activitate al CNA.

via | ACR

Taguri: ACR, CNA, Romania, radio, trafic

Comentarii (18)

  • CNA = consiliul Nesimtitilor din Audiovizual
    Lasa ca e de interes public in toate tarile civilizate.... noi nu suntem o tara civilizata... aici suntem de acord.
    0 0
  • Cristina
    Aberant
    Doamne, ce aberatie.
    In toate tarile civilizate exista asa ceva... Sau macar o emisiune pe fiecare post de radio...
    Incredibil, cata ingustime de minte.
    0 0
  • LauCalin
    CNA-ul nu e normal
    Lasa frate ca mai bine avem 15 000 de posturi muzicale care mai de care tampite, decat sa fie un post bun cu informatii din trafic.
    Se pare ca la CNA lucreaza numai nebuni.
    0 0
  • @Cristina
    Ti se pare ca Romania este o tara civilizata/cu apa calda?? Sincer...nu prea pare.
    Nu trebuie si baietii de la CNA sa isi justifice salriile incredibil de mari?? Nu trebuie sa ne reaminteasca , din cand in cand , de existenta lor? Poate ca n-a "cotizat" ACR-ul unde si cat trebuie !
    0 0
  • Interes public
    In urma acestei declaratii, constatam ca CNA nu serveste interesul public. Propunem desfiitarea.
    0 0
  • cna
    cam asa cred ca a fost:
    CNA: un post de radio pt. trafic.... mmm... interesant... daaaa... noua ce ne iese...?
    ACR: pai nimic... e pentru popor! (in gand: pt popor si ne iese si noua ceva)
    CNA: aaa... am inteles... deci le iese nepotilor ceva...
    ACR: pai... nu... am zis.... e pentru popor...
    CNA: cum... ppt. noi nimic?
    ACR: nu, numai pentru popor.... si pt. noi :)?
    CNA: atunci..... nu e de interes national! Am declarat. NA! Respins! Neeeeext!
    0 0
  • cna2
    si.... mai bagati o amenda lui Mircea Badea... asa ca.... m-am... suparat!
    0 0
  • Tembeli
    Pai nu zicea Basescu ca nu avem nevoie de autostrazi? Suntem condusi de o gasca de mafioti tembeli!
    0 0
  • Opinie
    In Italia e un post (cred ca RAI Autostradale) care da o melodie apoi stiri din trafic (mai ales de pe autostrazi, caci la italieni accidentele sunt frecvente si pe autostrazi), da si publicitate printre ele. E OK. Insa acolo nu se zicea nimic de radare sau altele despre cum sa driblezi legislatia rutiera.
    Nu te ajuta decat cu accidente, ambuteiaje, incendii, restrictii de viteza impuse pe moment, alarmari de reducere de viteza in apropierea accidentelor sau ambuteiajelor, lucruri foarte utile in trafic.
    La noi nu stiu de ce nu se poate.
    0 0
  • PETITIE!
    Schpagatzii de la CNA lucreaza ca de obicei: prost si subiectiv.
    Asa cum au dat licenta pentru Radio Trinitas nu vad de ce nu ar da si pentru acest scop practic.

    As prefera sa fie cu 10 posturi de radio mai putin din astea comerciale pe care se flecareste toata ziua si se asculta cam aceeasi muzica si sa am un post radio care sa ma ajute sa nu o iau pe Valea Oltului cand e rasturnat TIR-ul si sa plec direct prin Fagaras Brasov-Bucuresti ca sa nu mai pierd 'jde ore.

    Care va pricepeti, haideti sa o punem de o petitie, fie si online...
    0 0
  • Bogdan
    ..
    bine ca e de interes public ITZI BITZI Radio (n-am nimic cu postu asta, dar ca idee cum au explicat interesul public pentru un post de nisa ca asta?)...bai trepanatilor din CNA, duceti-va ba la sapat santuri ca de asta sunteti buni
    0 0
  • romane
    tara te vrea prost..........fa-ti datoria si plateste impozitele si ai bunavointa si cere singur sa ti le mai mareasca........munceste 7 zile pe saptamana tot anul si ia-ti masina sa te mai impozitam o data,sa traiasca si servisurile(daia nu -ti face strazi si autostrazi) .....si in general mai taci din gura si inchide si ochii sa nu vezi la tv
    0 0
  • trafic fm
    ar fi bun un astfel de post, dar nu stiu cu ce ar umple spatiu de emisie, daca nici in italia nu se umple.... daca am avea si noi drumurile lor, ar fi ceva... dar asa? nu stiu, pe undeva poate ca e justificata decizia lor, desi motivul respingerii este tampit, puteau sa zica, orice altceva, cum sa zici ca nu e de interes national?

    @dpp salariile din cna nu sunt chiar asa mari, ba chiar ai fi surprins... asta daca nu le-au marit intre timp...
    0 0
  • petitie vrem!
    informatii din trafic + muzica de drum (Jamiroquai - Cosmic Girl)
    0 0
  • Adrian S.
    RUSINE !
    Cna-ul refuza un post de radio de care chiar ar fi fost nevoie !
    "Lasati nu ne trebuie asa cv " , vrem doar emisiuni tampite ( Dan Diaconescu , tot felu de concursuri interactive cu tot felu de injuraturi si prosti , gay si transexuali , Acces direct , si multe altele care nu isi au rost ) . Inca o dovada ca bani fac legea si e vorba de interesele celor cu bani care nu se mai satura de ei si vor cat mai multi , cat mai mult . Nesimtiti dracu` ! RUSINE ! RUSINE !RUSINE ! RUSINE !RUSINE ! RUSINE !RUSINE ! RUSINE !RUSINE ! RUSINE !RUSINE ! RUSINE ! !!!!!!
    0 0
  • niste cretini
    cum adica domnule nu isi gaseste jusificare, alo domnilor este foarte util. Sunt zeci de cazuri in care un astfel de post ar putea fi util. Un astfel de post ar putea indica variante ocolitoare in caz de ruta blocata, accident, deviere etc. ar putea atentiona soferii despre pericole etc. Da de este "mai importante stirile de la ora 5" alea isi gasesc justificarea, stirile tampite despre criza mondiala, crime, violuri, accidente etc. nu ? asta e important ? daca e nevoie sa semnam o petitie ca sa va puneti cu burta pe treaba eu sunt primul.
    0 0
  • IONICA
    C,N,A, niste MAGARI XXXL
    INCERCATII CU UN PIC DE SPAGUTA CA SAR PUTEA SA MEARGA AI? CE ZICETI UN PIC DE MATERIAL CA LA NOI IN ROMANIA
    0 0
  • Salarii
    @mowgli : Salariile nu , spagile da :))
    PS: de "comenzi" sa nu mai vorbim
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru