Combustibil ecologic din coji de banane

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 14.02.2008
Australienii de la Growcom vor deschide o uzina capabila sa produca gaz natural din coji de banane.

Combustibili alternativi pot fi obtinuti dintr-o varietate mare de plante, mai nou chiar si din coji de banane.

Descoperirea apartine celor de la Growcom, una din cele mai mari organizatii agricole din Australia, care va dezvolta in viitorul foarte apropiat o uzina capabila sa transforme cojile de banane in gaz natural. Acesta poate fi utilizat fara probleme in alimentarea vehiculelor care suporta aceasta modificare.

Procesul de productie, care se va desfasura la noua uzina, a fost indelung experimentat si este gata de comercializare. Acesta consta in imitatia chimica a digestiei intr-un mediu anaerob.

Keith Noble, project manager la Growcom, a declarat ca "un alt principiu determinant in dezvoltarea acestui proces a fost folosirea materiei prime locale si a expertizei intr-o multime de locatii. Sistemul poate fi integrat fara probleme si in cadrul fermelor existente."

Growcom a declarat ca primele reactoare ale uzinei vor putea demara productia de metan cel mai devreme in urmatoarele doua saptamani

Taguri: Growcom

Comentarii (2)

  • Marfa!
    In 10 ani o sa avem dispozitive personale de colectare a basinilor ca sa le prelucram si sa le folosim pe post de combustibil. Nu ca ar fi ceva rau in asta. Si asa in orase e deja greu de respirat. Alt combustibil "inventat" de curand e uleiul alimentar ars. Mergem bine. In loc sa reducem consumul inventam altceva sa ardem. Propun ca urmatorul proiect sa fie transformarea in combustibil a deseurilor menajere. Poate scapam de Groapa Glina si altele asemenea.
    0 0
  • AndreiRN
    Adaptabilitate
    Surse de energie sunt din abundenta in jurul nostru dar traim intr-un sistem rigid legat de petrol. Dar odata ce se sparge buba vor aparea o multitudine de technologi pt folosirea energiei din jur. In locuri mai avansate de multi ani se produce curent electric din gunoiul populatiei si multe ferme isi produc gazul natural din deseurile de ferma.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru