Comisia Europeana aproba taxa auto

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 28.03.2008
Forul executiv al Uniunii Europene aproba noua taxa auto, care se bazeaza pe principiul poluarii.

Comisia Europeana accepta principiile ultimei formule de calcul a taxei auto propusa de Guvern. Taxa va fi stabilita in functie de emisia de CO2 pentru autovehiculele cu motoare Euro 3 si Euro 4, iar pentru celelalte masini vor fi luate in calcul toate emisiile de poluanti, precum oxidul de azot, legate direct de cilindree si vechimea vehiculului.

"Este pastrat principiul conform caruia pentru o masina noua care polueaza mai mult in timp trebuie achitata o taxa mai mare, aceasta contand insa mai putin deoarece criteriul principal de calcul sunt emisiile poluante, iar valorile sunt in scadere comparativ cu cifrele avansate in luna ianuarie. Raspunsul Comisiei Europene la noua taxa auto este favorabil in cea mai mare parte, iar in prezent se lucreaza la adaptari de ultim moment ale procentelor de crestere a taxei de la o treapta la alta", au declarat pentru Mediafax surse ministeriale.

Emisiile de dioxid de carbon vor fi luate in calcul si pentru masinile Euro 3 care au inclus acest indicator in cartea tehnica.

Proprietarii masinilor Euro 3 pentru care emisia de CO2 nu este inclusa in cartea tehnica vor putea opta intre a evalua gradul emisiilor poluante la Registrul Auto Roman, ceea ce va implica insa cheltuieli suplimentare, sau a accepta impozitarea in functie de celelalte emisii de poluanti. 

Taguri: taxa

Comentarii (4)

  • hmmm
    in titlu: "aproba"; in subtitlu: "va accepta"; in text: "a acceptat". Eu ce sa cred? Poate este deja folosita?
    0 0
  • vrajeala..
    o intinde Tariceanu cat are el chef.. aprobata de UE dar inca neaprobata sau greu de refacut in RO ii chinuie tare alte probleme gen summit. nato .. si alte mizerii de astea nu ce intereseaza in mod direct pe roman... daca e aprobata cand vedem si noi o formula de calcul??? si nu stiu de ce ma astept sa se prelungeasca termenul intrarii in vigoare cu inca 6 luni cel putin...
    0 0
  • Arlequin
    se aproba
    O invart astia si o dezvart pana oricum o aproba.Asa ca nu va faceti iluzii desarte tot ca ei va fi. Si tu om simplu de rand care dardaind ti-ai facut un imprumut sa nu mai rada lumea de tine .... platesti taxe platesti impozite platesti si mori sarac ,.... La revedere romanica
    0 0
  • Se cunoaste ca ala e volvo S40 din imagine...
    Daca ar sti Volvo... ca e atacat prin imaginea aia...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru