Conceptul Anului 2007 in SUA

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 29.06.2007
Holden Efijy a fost votat cel mai frumos concept in America. Prototipul este un elogiu inchinat automobilului clasic.

Prototipul australian Holden Efijy a fost votat „Conceptul Anului 2007” in Statele Unite ale Americii. Masina a fost aleasa pe primul loc dintre un numar de 34 de concepte nominalizate.

Anuntarea castigatorului a fost facuta in cadrul evenimentului Automotive Hall of Fame, desfasurat in Michigan. Prototipul australian a fost construit de o echipa mica de ingineri, costurile totale ridicandu-se la 200.000 de dolari.

Designul lui Holden este un elogiu adus masinilor clasice. Sub capota zace un V8 de 6.0 litri care dezvolta 645 de cai putere si un cuplu maxim de 775 Nm.

In ciuda infatisarii sale incredibile, lucru care il face sa fie dorit de numerosi iubitori de masini clasice, Holden Efijy nu este disponibil pentru vanzare, fiind un prototip inchinat unei epoci trecute a automobilismului, iar locul lui va fi in muzeul Holden din Australia.

Comentarii (1)

  • prudentul
    prototiptil
    Un articol despre prototipul acesta exista in revista Supercar, numarul din noiembrie 2005 (tocmai ce-am rasfoit-o cu ocazia asta). Cam tarziu a castigat in SUA, dar pe merit, cred eu (desi nu stiu ce modele au fost in competitie).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru