Conceptul Seat IBe va da nastere unui model de serie electric

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 08.03.2010
Seat intentioneaza sa isi materializeze bunele intentii. Conceptul IBe, dezvaluit la Geneva saptamana trecuta, va vedea lumina zilei in urmatorii ani, ca un model electric.

Reactia pozitiva a publicului prezent la Geneva fata de conceptul IBe va fi rasplatita in viitor de Seat, care intentioneaza sa lanseze un model de serie bazat pe vedeta expusa la salonul elvetian.

O asemenea decizie ar urma sa fie sustinuta si de guvernul spaniol, care favorizeaza automobilele electrice si sursele de energie regenerabile. Spania este recunoscuta in prezent in Uniunea Europeana pentru faptul ca 20% din energia produsa in Spania provine din surse inepuizabile.

Dezvoltarea lui IBe ar putea fi incurajata si de numarul in continua crestere a statiilor de incarcare pentru vehiculele electrice, conceptul urmand sa propuna in versiunea de serie o metoda de propulsie alternativa.

Seat nu se va multumi insa doar cu conceptul IBe, spaniolii lucrand de ceva timp la un vehicul hibrid, anticipat anul trecut de conceptul Leon Twind Drive. Versiunea de serie a acestuia ar urma sa debuteze in urmatorii ani pe platforma viitorului Volkswagen Golf 7, platforma pe care nemtii o vor adapta pentru a sustine un asemenea tren de propulsie ecologic.

Constructorul spaniol se pregateste si pentru o noua generatie a modelului Exeo, chiar daca sedanul de clasa D este abia in "floarea varstei". De aceasta data insa, Seat va incerca sa isi regaseasca individualitatea si sa creeze o platforma noua.

via | autoblog

Comentarii (5)

  • Castravetele.
    Fantastic ce design are!
    2 5
  • NeoGalaxy
    Nu s-au descoperit inca surse de energie inepuizabile, dar regenerabile exista cu siguranta. Totusi... sa vedem daca mai prindem anul 2020 si dupa aia discutam de regenerare si restul.
    4 0
  • obosit
    un A3 obosit
    4 3
  • @RTI
    un user obosit
    3 5
  • muraturi
    ce sa faci, atat poti (se comenta de masini nu de useri)...
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru