Conceptul Volvo Universe prefigurează viitorul S80

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 26.04.2011
Stefan Jacoby, şeful mărcii Volvo, a anunţat că viitorul S80 va fi inspirat puternic din conceptul Universe prezentat la Salonul Auto de la Shanghai.

Conceptul Volvo Universe, prezentat la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Shanghai, prefigurează aspectul viitoarei generaţii de Volvo S80. Odată cu debutul modelului, primele zvonuri sugerau un viitor S90, dar şefii Volvo au dezminţit această ipoteză. În schimb, aceştia au dezvăluit informaţii noi despre gama S80, a cărei reîmprospătare va costa 11 miliarde de dolari, sumă care include şi construcţia a două uzine în China până în 2013. Noile uzine vor fi construite în Chengdu şi Daqing şi vor ajuta constructorul suedez să vândă 200.000 de unităţi pe an până în 2015.

"Conceptul Universe îi oferă publicului o idee despre ceea ce ar putea aştepta fanii noştri de la un viitor sedan vârf de gamă. La fel ca în cazul obiectelor de lux, designul conceptului este destul de durabil pentru a rezista în timp. ne vom bate cu cei mai buni din segment printr-o abordare specială a designului scandinav. Nu are rival la capitolele performanţe şi tehnologie şi nu se împiedică în superficialitate şi tehnologie", declară oficialii Volvo în comunicatul de presă care însoţeşte imaginile oficiale ale conceptului Volvo.

Cel mai interesant element al acestui concept este sistemul de deschidere a portierelor, designerii optând pentru portiere cu deschidere inversă. Partea frontală a fost schimbată şi ea în mod dramatic, aceasta având o siglă mai mare şi un set de blocuri optice cu aspect futurist.

Posteriorul aminteşte de mai multe modele premium oferite pe piaţă în prezent, semn că designerii vor să fure clienţi şi prin aspectul exterior, nu doar prin trăsăturile dinamice ale modelului.

Via | Autoblog.it

Comentarii (1)

  • marius
    Masina arata trista...
    adica nu te face sa spui cand o vezi "wow, misto, superba"...etc mai degraba naspa,asa si asa ...

    Sunt convins ca are si lucruri moderne pozitive dar la prima vedere nu poate convinge.

    Masina reflecta posesorul ei,spune multe despre detinator/utilizator.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru