Coupe-ul Volvo P1800 renaşte într-o schiţă a şefului de design

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 09.12.2011
Designerul şef Volvo a publicat astăzi o schiţă care abordează într-o manieră contemporană aspectul coupe-ului legendar P1800, recent ajuns la vârsta de 50 de ani.

Pentru a sărbători cei 50 de ani de la naşterea legendarului Volvo P1800, designerul şef al casei suedeze a prezentat o interpretare contemporană a modelului emblematic. Christopher Benjamin, şeful diviziei de creaţie Volvo, a decis să propună fanilor constructorului scandinav propria sa viziune asupra unui P1800 din viitor.

Schiţa a fost creată fără un scop anume, "doar de divertisment", ideea unui urmaş fiind clar scoasă din discuţie de oficialii suedezi. Schiţa coupe-ului clasic propune însă o serie de idei de design pe care le-am putea vedea în următorii ani în gama Volvo.

Viitoarea direcţie stilistică a scandinavilor a fost deja conturată în linii mari de conceptul You, prezentat în toamna acestui an la Salonul de la Frankfurt, şi de schiţele viitorului XC90, publicate în noiembrie. Având în vedere însă că vechiul şef de design Peter Horbury a plecat recent la Geely, ne putem aştepta ca înlocuitorul său, Christopher Benjamin, să îşi pună şi el amprenta pe viitoarele produse Volvo. 

via | autoblog

Comentarii (5)

  • victor_18
    volvo p18000
    sincer mi-ar place mai mult vechiul P 1800 dar cu motoare si tehnologie de ultima ora
    2 0
  • Marius
    Ameno
    Industria auto pura, britanica si suedeza, a apus demult. Lucrul amestecat......stiti voi continuarea.
    Asadar...masini suedeze tari.....poate cu alta ocazie.....sau intr-o alta viata.
    1 12
  • generalizand
    Marius vrei sa zici ca masinile germane nu sunt amestecate cu... stiti voi ce? sua masinile franceze? sau mai ales americane.
    4 0
  • Frumoasa masina!
    4 0
  • Thumbs up for P1800 revisited
    Arata superb, mai ales spatele. Nu uitati ca cea mai fiabila masina din toate timpurile a fost un Volvo P1800 din anii '60! A facut undeva in jur de 4 600 000 km!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru