Cresc vanzarile auto in Europa de Vest: +16.5% in octombrie

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 06.11.2009
Vanzarile auto din Europa Occidentala au crescut cu 16.5% in octombrie. Analistii se asteapta insa la o scadere in lunile urmatoare, anul 2010 urmand sa aduca un minus de 10%.

Luna octombrie a adus o crestere de 18.5% a vanzarilor in Europa de Vest, conform unui studiu realizat de compania JD Power. Imbunatatirea starii pietelor vest-europene se datoreaza mai ales programelor de innoire a parcurilor auto si faptului ca luna octombrie 2008 a reprezentat una dintre cele mai slabe din acest punct de vedere din ultimii ani.

In Germania, vanzarile auto au crescut fata de aceeasi luna a anului trecut cu 24.1%, media cresterilor din 2009 ajungand la 25.9%. Cu toate acestea, specialistii JD Power sustine ca octombrie ar putea fi ultima luna in care vanzarile au cunoscut un avant atat de serios in conditiile in care programul de innoire a parcului auto din Germania a fost oprit in 2 septembrie, inmatricularile in urma programului continuand insa si luna trecuta.

"Asteptarile noastre arata ca vanzarile din Germania vor scadea abrupt in urmatoarea perioada, acest fapt urmand sa fie simtit partial in noiembrie si accentuat in decembrie", sustin specialistii JD Power, citati de Just Auto.

Sistemul de bonusare guvernamentala va fi mentinut in celelalte piete europene cel putin pana la finalul acestui an, urmand ca pietele importante (Franta, Italia, Spania, Marea Britanie) sa continue cel mai probabil cu acordarea de bonusuri la cumpararea masinilor si in 2010.

Cu toate acestea, piata auto vest-europeana va scadea, spun analistii JD Power, cu circa 10% in 2010 fata de anul care sta sa se incheie.

via | Just Auto (inreg.)

Comentarii (1)

  • marius
    gramatica
    "anul 2010 urmand sa aduce un minus de 10%. " sa aduce /:) :))))=)))) la pamant
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru