Cronograf pentru fanii Mazda

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 15.06.2007
Constructorul japonez a realizat impreuna cu ceasornicarul german Sinn un ceas de colectie care costa 1490 de euro.

Majoritatea constructorilor auto pun la mare pret accesoriile de promovare a brand-ului. Mai nou Mazda a lansat un cronograf personalizat, de colectie, care va fi disponibil la toti dealerii europeni ai constructorului japonez pentru 1490 de euro. Ceasul realizat special de producatorul german de traditie Sinn Spezialuhren Frankfurt se inspira din designul a mai multor modele Mazda.

Forma rotunjita a ceasului se inspira din aceea a prizelor de aer, a farurilor spate si a manerelor de usa ale modelului Mazda MX-5. Chiar si cureaua din silicon este realizata dupa un detaliu de design al modelului Mazda Hakaze; mai exact profilul cauciucurilor conceptului prezentat anul acesta la Geneva.

Cronograful a fost desenat de Hasip Girgin, designer sef asistent la Centrul European de Dezvoltare si Cercetare Mazda. Intrebat ce a urmarit atunci cand a realizat designul ceasului Girgin a raspuns: "A fost o adevarata provocare, pentru ca am vrut sa-i dau cronografului un design unic cu mare priza la public.

am muncit mai bine de un an la pentru a gasi un design care sa exprime aceeasi senzualitate regasita in masinile noastre."

Mazda si Sinn Spezialuhren Frankfurt nu sunt la prima colaborare de acest gen, cele doua companii realizand editii speciale ca MX-5 NC sau Sinn 303 RX-8. Noul cronograf este insa mult mai special: daca MX-5 NC si Sinn 303 RX-8 erau produse ale ceasornicarului german, personalizate special pentru Mazda, acesta este creat in exclusivitate pentru constructorul japonez.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru