Crossover-ul Ford X-Max vine in 2008

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 31.05.2007
Prima parte a anului viitor va fi asteptata cu interes de fanii Ford. Motivul: lansarea modelului crossover X-Max.

Unul dintre ultimii constructori de nivel mondial care erau asteptati in grupul celor care produc crossovere este Ford. Ei bine, "ovalul albastru" va trece granita in 2008, cand va lansa X-Max, model care este asteptat la lupta de nume mari ale industriei, cum sunt Toyota Rav4, Honda CR-V, Nissan Qashqai sau Land Rover Freelander. Noul X-Max se va inspira in ceea ce priveste designul din estetica lui conceptului Iosis-X. Informatiile au fost publicate in premiera de britanicii de la Auto Express, cei care au creat si cateva imagini ipotetice legate de infatisarea noului mode Ford.

Practic, eforturile pe care Ford le face pentru productia acestui model nu sunt mari, deoarece va fi utilizata aceeasi platforma cu Focus, S40 si V50. In plus, nici motoarele nu vor fi revolutionare, urmand sa fie utilizate aceleasi care "incalta" gama Focus: 1.6 si 2.0 litri pe benzina si 1.8 si 2.0 TDCi pe motorina. Diferenta majora intre Focus si X-Max va fi imaginea exterioara si capabilitatile off-road, in conditiile in care X-Max va dispune de tractiune integrala.

Transmisia va fi un Durashift manual cu sase rapoarte.

Debutul lui X-Max va avea loc la Salonul de la Frankfurt iar intrarea pe pietele europene este prevazuta sa aiba loc in primul semestru al anului viitor. Primele prognoze de pret aseaza noul model Ford in jurul valorii de 23.000 de euro.

Comentarii (2)

  • asteptam
    Pare cam ingramadit, dar e explicabil tinand cont ca e pe platforma de compacta. Mi-ar place jucaria.
    0 0
  • Interesant
    Inyrucit motoarele sint bune , sa vedem si caroseria , si 4x4.
    Succes !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru