Cum evita londonezii taxele pe modelele de lux

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 02.11.2007
Englezii inmatriculeaza masini de lux ca taxiuri personale pentru a evita taxa de trafic de 11 euro pe zi.

Londra a decis sa impuna o taxa pentru masinile care circula in capitala engleza. Taxa a fost stabilita in functie de valoarea emisiilor CO2 si poate ajunge pana la 11 euro pe zi in cazul masinilor de lux. Englezii insa au dovedit ca pot fi la fel de ingeniosi ca romanii atunci cand este vorba de evitarea taxelor.

Astfel, majoritatea proprietarilor de limuzine din capitala engleza s-au gandit ca pot pacali sistemul si au venit cu o idee ingenioasa: si-au inmatriculat masinile de lux ca taxiuri. Licenta si formularul de inscriere costa in total 117 euro, o suma infima in comparatie cu banii pe care ar fi fost nevoiti sa-i scoata din buzunar daca ar fi respectat legea votata de consiliul londonez.

Masinile inmatriculate ca taxiuri personale nu indeplinesc insa nici macar regulile elementare de transport. Potrivit unor investigatii recente, opt modele Mercedes SL sunt inregistrate ca taxiuri personale, desi sportiva are doar doua locuri.

Pana in prezent, in Londra au fost inmatriculate ca taxiuri 31 de Bentley-uri, opt Rolls Royce Phantom, un Cadillac Escalade si 52 de Range Rover.

Englezii ar trebui sa se grabeasca pentru ca de anul viitor, consiliul londonez intentioneaza sa mareasca taxa zilnica de trafic la 36 de euro.

Comentarii (7)

  • george
    CATA CHITROSENIE...
    Am crezut ca numai pe plaiurile mioritice gasesti ghiolbani cu masini de 100.000 E + care asteapta restul de 3.000 lei vechi la benzinarie...astia sunt mult mai rau decat ai nostri...macar ai nostri au plecat de la coada vacii/oii acu` 10 - 15 ani...aia cica sunt gentlemani de paispe generatii...yuk
    deja am inceput sa ma simt mandru ca sunt roman...:)))))
    0 0
  • anonim
    CATA PROSTIE
    da george, despre tine e vorba!
    0 0
  • realitate
    legile nu sunt facute pt. burghezi ci pt. prostimea fara bani
    de, ei este multi si este prosti, deci tre. sa plateasca
    0 0
  • calcule
    11E x 365 = 4015E/an. La masina de 100.000E e destul incentive ca sa vina oamenii cu idei de astea. Si sa nu uitam ca si masinile de lux se vand la second-hand. Deci ce se vinde nou cu 100K poate ajunge si la 30K, adica si mai rau (si personal cred ca astia sunt noii taximetristi nu multimilionarii).

    Iar 36 x 365 = 13140E. La asemenea taxe probabil ca Londra va deveni primul oras car-free din lume. Sau plin de hibrizi.
    0 0
  • george
    REACTIE DE BUN SIMT...:))
    @alex
    Rollsul despre care vorbesc oamenii astia e la 350.000 E fara taxe.

    @ anonim
    Pur si simplu sa mergi cu o asemenea masina prin Londra zi de zi (si nu numai, si Bucurestiul e prea mic si mizerabil pentru asa ceva) e, in sine, o mare ghiolbanie...sa te mai si "bucuri" la ghisefturi de genu` asta e si mai mare ghiolbanie...sa nu uitam ca se vorbeste in articol de masini gen Rolls Royce Phantom. Ca sa-ti cumperi asemenea masina nu e suficient sa ai bani...foarte multi bani...tre` sa ai si si vreo 5 centimetri patrati de obraz subtire si, eventual, si vreo 7-8 picaturi de sange albastru...4015 E pe an e un fleac pentru un posesor de Rolls...Nu te obliga nimeni sa-ti iei Rolls/Bentley/Cadillac daca nu ti-l poti permite. Ce faci daca te costa o revizie la masina asta 5.000 E??? N-o mai repari??? Vrei sa nu platesti taxa? Ia-ti o masina gen Golf si n-o platesti...Vrei sa te dai cu Rollsu`? Nu-ti mai manca de sub unghii si plateste-o. Asta inseamna sa ai staif...Aia care n-au asa ceva cer discount cand isi cumpara Bentley...iiiih, iar mi s-a facut greata...
    In concluzie, tocmai ai ratat sansa de a deveni filozof...
    0 0
  • burghezu'
    phantom de arad
    daca cumva o sa aveti vre-odata drum prin Arad si o sa va vada okii un Rolls-Royce Phantom sa nu va mire.
    Un "simpatic burghez" de aici din oras, care si-a facut averea cu un depozit de fier veki, a akizitionat nu de mult o asemenea bijuterie, plu ca le-a cumparat baietilor sai doua masini deosebite: Bentley Continental si un Lambo Gallardo, care de fiecare data cand trece pe langa tine ti se ridica parul, de la sunetul motorului.
    Ce mai..... "sange ruginiu" de la fierul veki! :)
    0 0
  • mda, rolls de arad
    adevarat. am vazut si eu rollsul de arad in tm, in parcare la mall; am fost placut surprins de masina pana am vazut numarul: AR .. XXL; cat de redus trebuie sa fii sa iti pui un asa numar pe o asa masina..............!?!?!!!! avea la dispozitie si alte variante: BOS, SEF, ZEU, GOD, SEX.... asa iti dai seama cam cine e in spatele volanului. si din pacat sunt foarte multi "din astia" care au bani cu lopata.....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru