Dacia anunta (din nou) oprirea productiei

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 12.01.2009
In ziua in care a reluat productia de automobile, Dacia a anuntat ca acest lucru se va intampla doar pana pe 26 ianuarie, cand activitatea va fi din nou suspendata.

Esential

2 saptamani va fi oprita productia la Dacia la inceputul lui 2009.

Dacia a reluat astazi productia la uzina din Mioveni, dupa o luna de pauza. Tot astazi, producatorul intern de automobile a anuntat ca va suspenda din nou productia, pe fondul scaderii cererii pe piata auto.

Astfel, Dacia va intrerupe timp de doua saptamani programul de lucru, in perioada 26 ianuarie – 8 februarie. Angajatii Dacia vor intra in perioada in care productia va fi din nou suspendata in somaj tehnic, urmand sa primeasca 85% din salariu, conform contractului colectiv de munca.

Producatorul de Mioveni considera ca principala cauza a reducerii productiei este piata auto interna, unde cererea pentru modelele Dacia s-a diminuat substantial. Dacia a raportat un volum al vanzarilor aferente lunii decembrie cu 55% mai mici decat in perioada similara a anului precedent.

Mai precis, Dacia a vandut in decembrie 2008 un numar de 3.622 unitati, iar la nivelul intregului an un numar de 84.719 unitati, mai putin cu 16.7% fata de 2007.

Via | Mediafax

Comentarii (1)

  • principala cauza..
    Il auzeam pe stroie "vanzarile au scazut inacceptabil" parca noi am avea datoria sa cumparam dacia.. nu se mai cer masini faceti trenuri/avioane ... asta e economia de piata!
    impresia mea e ca ne cred prosti tre sa inghitim ce ne ofera ei .. Gresit ei trebuie sa produca ceva vandabil nu noi avem datoria sa cumparam cu orice pret ce ne ofera ei ..
    am inteles ca vor sa le faca low cost, atunci sa fie low cost!
    Sa le faca ceva mai competitive ce e asa greu?! sa pui un termostat ca sa ii poti zice climatronic :) sau mai stiu eu ce alte imbunatatiri sa mai arate a masina facuta in mileniul 3..
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru