Dacia Duster a primit 35.500 de comenzi până în iulie

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 09.07.2010
Grupul Renault a vândut cu 21.6% mai multe maşini în 2010 decât în primele şase luni ale lui 2009. Dacia Duster a primit deja 35.500 de comenzi, 25.000 venind din Franţa.

După ce a suferit din cauza crizei în prima jumătate a anului 2009, Renault dă semne importante de revenire, creşterea la nivel mondial pentru grup fiind mai mare de 20%. Procentul exact este de 21.6%, oficialii Grupului anunţând că noua ţintă pentru întregul an 2010 este o creştere de 8%, în ciuda faptului că scăderea la nivel european va fi de 7-9%. Per total, Grupul Renault a vândut în lume 1.326 milioane de maşini în perioada ianuarie-iunie 2010.

Creşterea Renault la nivel mondial este mai mare decât media industriei, care conform estimărilor Grupului este de 16%. Mai mult, îmbucurător pentru grupul cu baza în Franţa este faptul că volumul vânzărilor din prima jumătate a anului 2010 este mai mare decât cel al primei jumătăţi din 2008, un an în care criza a apărut doar spre toamnă.

+21.6 în Europa de Vest

Pe o piaţă europeană care a crescut foarte puţin (+1.5%), mărcile grupului Renault au ajuns la +21.6%. Secretul: dealeri diferiţi pentru Renault şi Dacia pe pieţele vestice.

"În Franţa, unde Dacia este a patra marcă ca volum de vânzări pe persoane fizice, showroom-urile sunt deja distincte, iar anul viitor vom deschide noi puncte de lucru exclusive Dacia", a declarat Bernard Cambier, directorul comercial Renault Franţa, care spune că toată reţeaua Renault din Europa va fi modificată după acest model.

România

O piaţă foarte importantă pentru renautl rămâne România. Deşi a scăzut puternic, piaţa internă le-a permis celor din Grupul Renault să ajungă la o cotă de piaţă impresionantă, de 41.9%. "Situaţia nu se va îmbunătăţi deloc în condiţiile în care TVA-ul a crescut recent cu 5%", spun oficialii Renault.

Restul lumii

Deşi a crescut cu 21.7% la nivel mondial, Renault se bazează pe un al doilea semestru dificil, care va opri creşterea din primele şase luni. "Având în vedere tendinţa constatată începând cu luna aprilie, când primele de casare din pieţele euyropene au fost întrerupte, vom asista probabil la o oprire a creşterii.

Reculul din germania este mai puternic decât ne-am aşteptat noi, creştere din portugalia mai puternică iar pieţele din Spania şi Anglia au rezistat bine", spune Jerome Stoll, directorul comercial adjunct al Grupului Renault.

Conform datelor oferite de Renault, perioada de comenzi deja acoperită în a doua jumătate a anului totalizează 1.7 luni, Dacia Duster fiind un model pentru care comenzile acoperă deja o perioadă de două-trei luni. Duster a primit până la sfârşitul lunii iunie 35.500 de comenzi, 25.000 dintre acestea fiind înregistrate în Franţa.

via | Renault

 

Comentarii (11)

  • AllanHeron
    Da a avut atatea comenzi dar cel mai sigur de a flote, nu de la privati...
    2 16
  • marius1234
    pt AllanHeron
    mai conteaza? .. important e ca au :D GO GO GO GO Dusty :))
    19 0
  • ..............
    ...............
    sa avem comenzi asta conteaza ......
    12 0
  • Duster
    Toata stima! O masina apreciata de europeni. Ar trebui sa fie si de romani, dar ei sunt prea carcotasi..mai bun e un seria 3 din 94 cu 250000 km labord, nu?
    23 2
  • eu
    Da, la flote sigur. In Bucuresti am vazut la o firma de paza unele negre cu colant galben
    3 4
  • Duster
    Bravo Dacia! Sincer ma bate gandul sa-mi iau una, eventual cand apare 1.9 dci. Si nu sunt singurul interesat:)..o masina corecta la un pret corect pentru niste drumuri incorecte.
    16 0
  • Alex Radoi
    @diesel08
    Atunci poti sa astepti mult si bine fiindca motorul 1.9dci tocmai ce va fi retras si inlocuit cu 1.6dci, dupa cum anuntau acum putina vreme toate site-urile auto. :)))
    8 0
  • Dacia e pe drumul bun
    1.5 dci 110 pe A2 ( bucuresti-cernavoda) rulat cu max 140km/h consum mediu 9,8l/100km. Foarte mult pentru o masina diesel chiar daca este SUV. O sa merite foarte mult 1.9 dci sau 1.6 chit ca o sa salte pretul actual. Oricum pe termen lung consumul asta mare nu face masina neprofitabila, deoarece diferenta de pret fata de alte SUVuri este foarte mare si nu se poate amortiza doar din consum. Multa bafta Dacia.
    8 2
  • @dmd
    la acelasi pret cu un duster un BMW din '94 sau cum?
    3 2
  • Cosmin
    Atentie Automarket
    Draga autorule,

    In limba romana, "1.326 milioane de maşini" se traduce prin o mie trei sute douazecisisase de milioane de masini, adica 1 MILIARD 326 milioane.
    Atentie, deci, la adaptarea traducerii! La noi se foloseste virgula intre numarul intreg si partea lu zecimala, adica 1,326 milioane :)
    13 0
  • bau
    portugalia mai puternică iar pieţele din Spania şi Anglia au rezistat bine"
    acum am inteles.
    e mica portugalia asta , restul -Spania ,Anglia,se scriu cu MAJUSCULE
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru