Deasupra tuturor cabrioletelor

De Dragos Ciubotaru
Publicat Vineri, 03.03.2006
Italienii au facut legea la Geneva in segmentul cabrio. Principala arma de distrugere in masa a adversarilor a fost reprezentata de noul Alfa Romeo Spider.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva a fost decernat, pentru al 13-lea an consecutiv, premiul pentru "Cabrioletul Anului". Responsabili cu acordarea acestei distinctii au fost 23 de jurnalisti de la cele mai importante publicatii auto europene, constituiti intr-un juriu independent denumit "Comité Cabriolet".

Modelul care a impresionat cel mai mult juriul in acest an a fost Alfa Romeo Spider, practic versiunea cabrio a coupe-ului Brera, lansat si el la Geneva, anul trecut.

Noul Spider dispune, in spiritul ultimelor modele dezvoltate de constructorul italian, de un aspect exterior construit in jurul lui Brera, dar cu accente retro (recunoastem stilul celebrelor modele Giuletta Spider - care a facut furori in anii '50 - sau al mai recentului Duetto). Interiorul apartine liniei de lux Alfa Romeo, nu doar materialele ci si tehnologia de clasa vibrand in habitaclul modelului italian. Spider dispune de doua propulsoare interesante (este vorba de un 2.2 JTS / 185 CP sau de puternicul 3.2 JTS care dezvolta 260 CP).

"Este un premiu important, pentru ca prin acesta este recunoscuta oficial intentia marcii de a ramane un pion important in sectorul cabrio. Acest gen de masini a fost intotdeauna important pentru Alfa Romeo, si as aminti aici doar cateva dintre cele mai frumoase modele pe care le-am lansat pe piata, incepand cu Giulietta Spider in anii '50 si terminand cu Duetto si Spider, modele lansate in deceniul trecut", a declarat Antonio Baravalle, Managerul General al celor de la Alfa Romeo, cel care a avut onoarea de a primi premiul la Geneva.

Conditiile in care un model poate fi inscris la "competitia cabrioletelor" de la Geneva nu sunt foarte aspre, asa cum poate parea la o prima vedere. In primul rand, modelul trebuie sa fie prezentat in premiera in cadrul salonului din acel an. In plus, pretul nu trebuie sa depaseasca 38.000 euro, pentru a evita concurenta zdrobitoare a cabrioletelor exclusiviste.

Prin titlul obtinut in acest an, Alfa Romeo Spider se inscrie in galeria vedetelor "descoperite" care au castigat competitia din Elvetia in ultimii ani:

2005 NISSAN 350Z Roadster

2004 OPEL Tigra TwinTop

2003 CITROEN Pluriel

2002 MG TF

2001 PEUGEOT 206 CC

2000 OPEL Speedster

1999 HONDA S2000 Roadster

1998 CHEVROLET Camaro Convertible

1997 MERCEDES-BENZ SLK

1996 BMW Z3 Roadster

1995 FIAT Barchetta

1994 PEUGEOT 306

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru