Decizie curioasă a celor de la Mercedes: şeful SUA, dat afară în ciuda unor rezultate excelente

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 18.10.2011
Mercedes l-a dat afară pe Ernst Lieb, omul care a condus biroul american al companiei. Aflat la Mercedes de 35 de ani, Lieb a reuşit să detroneze în acest an Lexus de pe prima poziţie a mărcilor premium peste Ocean.

Mercedes a anunţat astăzi, printr-un comunicat de presă sec, că Ernst Lieb - preşedintele biroului american al mărcii - a fost eliberat din funcţie cu efect imediat. În locul acestuia va fi investit în funcţie Herbert Werner, care va prelua termporar atribuţiile lui Lieb 

Decizia Consiliului de Administratie al celor de la Mercedes a produs rumoare în rândul jurnaliştilor şi al oficiaililor din industrie, marca germană fiind pe o pantă clar ascendentă pe piaţa de peste Ocean. Astfel, Mercedes a reuşit să depăşească Lexus în primele nouă luni ale anului, devenind prima marcă premium din SUA. Creşterea efectivă a vânzărilor mărcii a fost de 10.4%, una net superioară mediei pieţei americane.

Hotărârea pe care au luat-o cei de la Mercedes este cu atât mai curioasă cu cât Lieb se află în rândurile mărcii încă din 1976, când germanul avea 21 de ani. Pe lângă faptul că a condus divizia americană Mercedes, Lieb a fost şeful Mercedes-Benz Canada şi a condus anterior operaţiunile Daimler-Chrysler în zona Australia-Pacific.

  • "Ernst Lieb a fost concediat din poziţia de CEO al Mercedes-Benz USA (MBUSA), decizia având efect imediat.
    Operaţiunile zilnice ale MBUSA vor fi conduse termporar de Herbert Werner (CFO şi vicepreşedinte al birourilor de Finanţe, Control şi IT)"
    - comunicatul Mercedes-Benz.

Comentarii (2)

  • Andrei
    CEO
    sigur a facut el cea grav nemtilor - si cred ca singurul lucru grav pe care l-ai putea face unor nemti este sa le furi bani
    6 0
  • Vanzarile MB au crescut atat de mult in SUA din cauza exportului neoficial de MB-uri in afara SUA, lucru care a deranjat foarte mult strategiile de vanzare ale MB pe alte continente, inclusiv Europa, si asta din cauza diferentelor foarte mari de pret. Numai eu cunosc cateva persoane care si-au luat S sau ML adus din State iar chestia asta se intampla foarte mult si in Germania. Probabil ca nenea asta o fi incurajat toata miscarea. Si la Mercedes e cel mai usor sa faci asa ceva pentru ca ofera garantie internationala, indiferent de unde-ti cumperi masina, si e cam singura marca cu particularitatea asta.
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru