DETROIT 2011: Kia KV-7, un concept futurist şi tehnologizat

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 11.01.2011
Kia aduce la Detroit un concept futurist care ar putea să ajungă pe străzile din Statele Unite şi Europa abia la sfârşitul deceniului. Este vorba despre KV-7, un crossover versatil.

Esential

285 de cai putere oferă motorul instalat pe conceptul Kia KV-7.

Kia nu putea lipsi de la cel mai important salon american al începutul de an. Standul coreenilor, găzduit de Cobo Hall din Detroit, expune publicului un concept în stil american, botezat KV-7.

Anticipat deja de două teasere publicate de divizia americană a constructorului asiatic, Kia KV-7 se vrea a fi un crossover de talie medie sau chiar mare cu accente familiste, ce ar urma să fie prezentat în versiune de serie abia spre sfârşitul acestui deceniu. Cu o lungime de 4.87 metri, KV-7 garantează suficient spaţiu pentru un model destinat familiei sau prietenilor.

Pentru a individualiza cât mai bine creaţia expusă la Detroit şi pentru a da un aer original conceptului, echipa de design Kia, condusă de Tom Kearns, a trasat un profil interesant, dominat de portiere faţă tradiţionale şi portiere spate cu deschidere verticală, asemeni celor de pe Mercedes SLS AMG. Nu puteau lipsi jantele de mari dimensiuni, 20 de inch, luminile LED frontale şi posterioare şi nici blocurile optice futuriste.

Aceeaşi notă şi la interior, unde lemnul se regăseşte din abundenţă, iar podeaua plată favorizează instalarea unor scaune ce permit rotirea. Coreenii şi-au dorit astfel mai multă versatilitate pentru obţinerea unui spaţiu de socializare prietenos. Nota futuristă este dată şi de planşa de bord digitalizată, care dispune de un ecran LCD multifuncţional, responsabil pentru comanda unor funcţii cum sunt climatizarea, sistemul audio şi navigaţia. Ceilalţi pasageri au la dispoziţie o tabletă grafică cu ajutorul căreia pot naviga pe internet.

Conceptul futurist prezentat de Kia va ascunde sub capotă un propulsor turbo de 2.0 litri, cu patru cilindri, capabil să ofere o putere impresionantă, de 285 de cai.

via | carspyshots 

Comentarii (4)

  • gjfdgn
    seamana cu daica duster prototip
    1 7
  • daniel
    cu diferenta ca duster concept arata bine
    2 7
  • nume deosebit
    ma intreb daca cei de la Kia stiu ca si-au botezat conceptul dupa un mormant... (mormantul lui Ramses 2 din Valea Regilor are acelasi nume)
    1 0
  • Radeti voi, radeti, dar motorul ala de 2 l turbo 285cp parca te face sa uiti de cum arata.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru