Diesel pe Type R?

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 24.10.2007
Unul dintre ultimele bastioane ale benzinei se clatina. Honda se pregateste sa introduca o versiune disel pe Type R.

Moda diesel incepe sa devina un "must" al industriei auto. Dupa ce bastionul Subaru a cazut deja, japonezii anuntand noul motor diesel boxer de ceva vreme, un alt turn de rezeistenta este gata sa se predea. Este vorba de linia sportiva Type R a celor de la Honda.

Japonezii lucreaza deja la o a doua versiune a lui Civic Type R, care in scurt timp va deveni CDTi. Motorul despre care vorbim va avea 2.2 litri si va fi "frate" cu unitatea de propulsie pe care o vom regasi sub viitorul Accord Coupe. Cifrele sunt interesante iar pentru cei carora Civic Type R le inspira cu adevarat forta acestea devin de-a dreptul importante: 180 CP si 430 Nm.

"Daca acest motor va respecta spiritul Type R, il vom face. Turatiile inalte sunt parte integranta din concept si in acest moment lucram exact la acest aspect", a declarat in acest sens Kenichi Nagahiro, inginer-sef al diviziei de motoare la Honda.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru