Dodge Dart - primele imagini cu interiorul compactei americane

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 13.12.2011
Viitorul frate american al lui Alfa Romeo Giulietta se pregăteşte de lansare. Deocamdată, Dodge Dart ne prezintă interiorul printr-o serie de imagini-teaser.

Viitorul Dodge Dart, compacta americană derivată din Alfa Romeo Giulietta, ni se dezvăluie încetul cu încetul. După ce acum câteva zile am văzut primele două imagini-teaser ale modelului american care va vedea lumina zilei la Salonul Auto de la Detroit, în luna ianuarie, Dodge prezintă acum primele detalii ale interiorului noului model. Cuvântul de ordine: stil şi tehnologie.

INTERIOR PLIN DE TEHNOLOGIE

Cel mai interesant amănunt legat de Dodge Dart este legat de cele două display-uri care vor avea roluri diferite, ambele situate în partea frontală a habitaclului. Primul este un monitor touchscreen de 8.4 inch (cel mai mare din segment) de pe care vor putea fi comandate sistemele multimedia şi cel de climatizare. Al doilea este un monitor TFT de 7 inch aşezat între ceasurile de bord şi care va afişa informaţii vitale pentru cel de la volan, fiind personalizabil în funcţie de preferinţele şoferului.

Dodge vrea să transforme noul Dart într-un soi de compactă glossy, anunţând că viitorii clienţi vor avea la dispoziţie 14 nuanţe diferite pentru personalizarea interiorului şi alte 12 pentru exterior. În plus, lumina ambientală poate fi şi ea comandată separat, nuanţa roşie aprinsă care apare în imagini fiind una dintre opţiuni.

TRANSMISIE ZF CU NOUĂ TREPTE

Cel mai interesant aspect legat de noul Dodge Dart este însă legat de opţiunile de transmisie.

Astfel, clienţii vor putea comanda Dodge Dart fie în versiunea manuală cu şase trepte, fie într-una automată cu dublu ambreiaj derivată din TCT-ul de pe Alfa Romeo Giulietta. Peste toate vine însă opţiunea de a comanda o cutie automată cu nouă trepte dezvoltată de ZF. Aceasta va îmbunătăţi consumul mediu mixt al modelului cu circa 10-15%.

Motoarele pe care le vor avea la dispoziţie americanii pe noul Dodge Dart vor fi în număr de trei, toate pe benzină. Vorbim de un motor de 2.0 litri sau de unul de 2.4 litri, ambele denumite oficial Tigershark, şi de o versiune proprie a motorului MultiAir de 1.4 litri de origine Fiat. Conform declaraţiilor recente ale şefului Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne, motorul de 1.4 litri turbo va reuşi să atingă un consum mediu mixt de doar 5.8 litri/100 km.

via | Automotive News | Dodge

Comentarii (8)

  • Pe cand o sa puneti si poze cu interiorul tevilor de esapament? Dar niste poze artistice cu discurile de frana?
    5 16
  • Mos Craciun
    @Mihai
    ai o rabla de vw si te roade gelozia cumva?
    10 5
  • Sunt sigur ca va fi o masina foarte reusita.
    6 2
  • toate luminitele din bord (chiar si rosii.. )nu pot echivala cu HUD de la noile BMW :)

    vad ca au mutat navigatia in fata soferului .. invitandu-l sa isi ia ochii de pe drum si sa se uite la luminitele colorate din bord ... inteligenta miscare, arata bine si ajuta la sporirea sigurantei pe drumuri ...
    2 5
  • Alex Radoi
    @unkle
    Bai sa dea naiba, cum ne pricepem noi romanii la toate. Daca pana mai ieri ne pricepeam tare de tot la fotbal si politica, uite ca nu ne trebuie studii ca sa dam lectii de design si ergonomie. Misto! Esti tare!
    5 2
  • Tantor
    @unckle
    Daca navigatia era pe consola centrala ,soferul nu isi mai lua ochii de la drum?
    Lasa bautura unchiule!
    5 1
  • cred ca esti mai tentat sa te uiti la ea cand o stii aproape decat cand o stii la mama draq de locul unde tre sa iti stea ochii ... dar este mai greu cu rationamentele...
    2 5
  • @unkle
    Sau poate
    Se numeste vedere periferica, daca te uiti la navi unde e el pus acum cu siguranta poti vedea cea mai mare parte din drum. Trebuie sa gandesti cu spatele sa spui ca era mai bune pusa jos navigatia, cati oameni se opresc din calatorie ca sa se uite pe navi?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru