Doi hibrizi Honda vin in Europa in 2009

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 20.02.2008
Honda a anuntat ca dezvolta doi hibrizi, un coupe sportiv si un model global, gata sa intre pe piata europeana in 2009.

Esential

25.000 de euro va costa coupe-ul hibrid pe care Honda intentioneaza sa-l lanseze pe piata europeana in 2009.
2009 este anul in care vor debuta pe piata europeana cele doua modele hibride Honda.

Honda pregateste ofensiva vehiculelor hibride pe continentul european cu doua noi premiere mondiale anuntate pentru sfarsitul anului 2009.

Primul model hibrid adresat pietei europene va fi desenat si dezvoltat de centrul creat special la Offenbach in Germania. Constructorul japonez a incercat sa anticipeze look-ul viitorului model anul trecut la Salonul Auto de la Tokyo unde a prezentat conceptul CR-Z.

Cateva luni mai tarziu, Takeo Fukui, presedintele Honda, a declarat ca spre sfarsitul lui 2009 pe piata europeana va debuta un coupe sportiv inspirat de CR-Z, alaturi de alte doua vehicule hibride.

Informatia a fost confirmata mai tarziu de Mark Turner, directorul de productie al diviziei britanice Honda, care a declarat ca japonezii s-au consultat cu designerii europeni inca din 2005 pentru a gandi un coupe sportiv hibrid. Potrivit lui Turner, acesta ar urma sa coste aproximativ 25.000 de euro.

Cel de-al doilea hibrid marca Honda va fi un model global asteptat sa apara sub forma de concept in toamna acestui an in cadrul Salonului Auto de la Paris.

Viitorul model hibrid va fi mai mic decat actualul Civic si va intra pe piata europeana tot spre sfarsitul lui 2009.

Pretul estimat de Honda pentru cel de-al doilea hibrid european va fi cuprins intre 16.000 si 20.000 de euro, cu mult sub actuala versiune Civic hibrid care costa 23.800 de euro.

Cele doua vehicule pe care Honda intentioneaza sa le dezvolte pentru piata europeana vor fi echipate cu un motor electric, un propulsor cu combustie interna pe benzina si un sistem de regenerare a energiei fortei de franare. Singurul dezavantaj al viitorilor hibrizi Honda este faptul ca acestia nu vor putea functiona doar cu ajutorul motorului electric.

via | MotorAuthority

Taguri: CR-Z, Honda

Comentarii (3)

  • Dagwod
    mda..
    Data...aici comadorul Picard :) ia trei warpi la stanga :)))) oricum arata a OZN :) (interior ma refer)
    0 0
  • Misto
    ...
    0 0
  • AndreiRN
    Renume
    Honda are un renume de calitate si performanta si un hibrid serios de la ei ar avea succes cu preturile de astazi la combustibil.Exact nu stiu care a fost motivul pt care au permis celor de la Toyota sa ajunga asa de mult in fatza la toti dar banuiesc ca are ceva cu intrarea firmei Honda in industria producatoare de motoare cu reactie pt avioane. Au investit mult acolo si au cam ramas in urma la automobile. Acum nu este exclus sa fie ei primi cu un hibrid electric cu motorash cu reactie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru