Doua kituri de performanta Abarth pentru Grande Punto

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 01.02.2008
Abarth essesse si assetto sunt doua noi kituri de performanta pregatite de divizia de tuning pentru Fiat Grande Punto.

Esential

215 km/h este viteza maxima pe care o poate atinge Grande Punto essesse.
180 de cai putere dezvolta Grande Punto echipat cu pachetul essesse.

Abarth, divizia de performanta, a celor de la Fiat incearca din rasputeri sa revina in atentia publicului si sa recastige gloria de care s-a bucurat in anii '60. Primele incercari de revitalizare a brandului s-au simtit inca de anul trecut, cand Fiat a prezentat conceptul pentru circuit Abarth S2000 si prototipul Punto Abarth SS.

Constructorul italian vrea sa mentina trendul ascendent si anunta lansarea a doua kituri de performanta pentru versiunea de serie Grande Punto. Primul pachet a fost botezat "assetto" si include un set nou de frane, un kit de coborare a garzii la sol cu 20 de mm, un spoiler frontal redesenat si jante de 18 inch din aliaj usor cu pneuri Pirelli Pzero.

Cel de-al doilea pachet a fost botezat "essesse" si vizeaza in primul rand partea tehnica a masinii. Kitul include un supraalimentator Garret, un filtru de aer sportiv si o noua unitate de control electronica care reusesc impreuna sa creasca puterea motorului de la 155 la 180 de cai.

Cum era de asteptat, performantele cresc si ele, sprintul 0-100 km/h realizandu-se in doar 7.5 secunde.

Cei care vor opta pentru kitul essesse vor fi bucurosi sa afle ca si viteza maxima a modelului Grande Punto a crescut pana la 215 km/h.

Comentarii (1)

  • opa
    frumos...au mai scos si ei ceva...ajutati..:D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru