După 21 de ani, Subaru schimbă motoarele boxer pe benzină

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 23.09.2010
Subaru lansează peste o săptămână o nouă generaţie a motorului boxer de 2.0 litri. Structura de bază a unităţilor se schimbă, iar consumul scade cu 10%.

Subaru a anunţat oficial datele tehnice ale viitoarei generaţii de motoare Boxer pe benzină, prima schimbare de acest tip pe care constructorul japonez o aduce în linia sa de propulsoare din 1989 până astăzi. Practic, actualele unităţi Boxer de 2.0 şi 2.5 litri sunt neschimbate la capitolul conformaţie de 21 de ani, noile propulsoare de 2.0 litri urmând să aducă o binemeritată reîmprospătare a gamei.

În primul rând, Subaru a modificat cursa şi alezajul noului Boxer de 2.0 litri, structura de bază a acestuia fiind astfel schimbată radical. Vorbim de o cursă mai lungă (de la 75 la 90 de milimetri), de un alezaj redus (de la 92 la 84 milimetri), de o capacitate cilindrică în uşoară scădere (la 1.994 centimetri cubi) şi de o cameră de combustie compactă, elemente care până acum nu erau posibile din cauza regulilor de montare a motorului pe şasiu.

Trecem la capitolul performanţe, acolo unde noua unitate Boxer de 2.0 litri nu vine cu schimbări radicale.

Vorbim de o putere maximă de 150 CP (aceeaşi cu cea a unităţii pe care o înlocuieşte) şi de un cuplu maxim de 196 Nm (faţă de 191 în versiunea anterioară). Conform celor de la Subaru, aceste modificări au efect benefic şi asupra consumului, noul Boxer de 2.0 litri afişând o valoare mai mică cu 10% decât generaţia precedentă de motoare.

via | Subaru

Comentarii (17)

  • Adica e aproape aceeasi Marie cu u aproape alta palarie :p cred ca e o schimbare mai mult politica.
    10 10
  • Subaru ar face bine sa sara in "barca turbo" cat mai repede si cu masinile "de volum" ale firmei, pentru ca taxele cresc de la an la an si in curand nu o sa mai merite sa cumperi o masina cu motor de 2 litri cand performantele sunt similare cu ale uneia cu motor de 1.4 in timp ce diferentele de bani la asigurari vor fi semnificative pe durata de viata a masinii.
    12 8
  • Super-motoare
    Un avantaj major al motoarelor "flat" (boxer) este faptul ca sunt "naturally balanced".
    Am motorul subaru boxer de 2.5L si este extraordinar de "smooth".
    13 0
  • kumite
    @uncle
    Toate modelele de la subaru au si motoare cu o turbina,sau doua.Cere si ti se va da.Poate ca nu au oferta in romania,dar sa stii ca au.Forester,Legacy,Outback si Impreza STI.
    6 0
  • kumite
    @lol
    Uita-te la motorul din imagine.Are curea sau lanturi.Gandeste-te !La 100000km,service-ul la motorul asta va fi cu mult mai ieftin.Vad ca are si un balance shaft.Eu le astept cu nerabdare!
    6 1
  • cursa si alezaj
    marirea cursei si micsorarea diametrului alezajului confera de obicei un moment motor mai mare. probabil vom gasi asta pe versiunile sport.
    6 0
  • mihai2001
    Masini bune...
    Reducerea consumului cu 10% este un pas mare pentru Subaru.
    Motoarele boxer dau un echilibru f bun masininii si daca poti avea un boxer cu consum mic e si mai bine.

    Astept si o imbunatatire a materialelor interioare care ramane un minus pentru subaru.
    4 0
  • kumite
    Automarket!!!!!
    Sunt de acord cu voi.Subaru schimba motoarele de 2 litri.Nu m-am uitat prea atent la motorul din imagine.Daca ala este motor de 2 litri si 4 cilindri,atunci eu sunt seful vostru.Acel motor din imagine este prima generatie a motorului de 3 litri in 6 cilindri.E traducerea aiurea?
    5 0
  • mircea
    @kumite
    Nu e fotografia oficială a noului motor, e doar o imagine ilustrativă pentru un motor boxer. Da, este 3.0 cu şase cilindri.
    3 0
  • Circotasul auto
    Subaru in romania
    Subaru ar face bine sa isi schimbe importatorul in Romania. Grecii sunt varza la capitolul SERVICE si in Grecia au vindut in luna August ...13 masini. ( in trecut vindeau cam 200 / luna ). In Romania au preturi pina la cer ca trebuie sa isi acopere gaurile din Grecia . Rusine !!!
    8 0
  • kumite
    @mircea
    Am auzit ca noile motoare vor avea lant de distributie.Inca nu e nimic sigur.Ar fi bine sa fie pe lant,pt ca un schimb de curea de distributie(100k service)facut ca la carte,rupe buzunarele.Lucrez cu motoarele astea,dar multi prieteni prefera sa le schimb cureaua acasa.
    Ar trbui sa schimbe motoarele.Trebuie ceva nou!
    2 1
  • pe genunchi
    @kuminte
    cum le schimbi cureaua acasa? poate cureaua la ceas sau cureaua de la pantaloni
    3 3
  • kumite
    @kata
    Ti se pare atat de ciudat sa schimbi o curea de distributie acasa?Este atat de usor,daca ai sculele care trebuie.Crede-ma ,este mult mai usor decat sa vorbesti aiurea in tramvai.Asa-i ca nu ai ce face?Ce meserie ai?Looser,cumva?
    4 0
  • @kumite
    Daca lucrezi cu motoarele astea e evident sa ti se para usor. Asta e, unul care nu se pricepe prea bine la asa ceva (ca marea majoritate) e normal sa nu se bage sau sa aiba retineri sa schimbe singuri cureaua, pentru ca daca nu faci o treaba buna poti avea mai tarziu belele mari. Sincer nici eu nu m-as baga. Asta inseamna ca sunt cumva looser?
    1 0
  • kumite
    @LauCalin
    Nu prietene,nu esti looser,si nici k_a_t_a nu este(Cer iertare cu ocazia asta)Cand stiu ce vorbesc si vine cineva care probabil nu stie mai nimic,si face pe desteptul,e normal sa-mi sara un pic tandara.
    Toate cele bune,prieteni!
    2 1
  • sailor66
    looseri @ kumite
    prietene..nu trebuie sa-ti ceri iertare de la unele persoane care nu stiu cu ce se mananca mecanica! bat pariu ca domnul kata inca mai spune surub de 13 la un metric 8 ori nu stie ce inseamna termenul de cheie dinamometrica!!lasa-i frate , nu-i mai baga in seama, sa mearga ei la service si sa dea pe piesele de schimb de 2-3 ori mai mult decat pretzul de catalog! pentru tine numai bine si spor la clienti!!!
    1 0
  • kumite
    marinarule
    Multam fain,om bun!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru