Editiile limitate isi pierd valoarea la revanzare

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 05.02.2008
Cei care isi doresc o editie limitata trebuie sa stie ca acestea au o valoare mai mica decat modelele de serie la revanzare.

Esential

65 % din valoarea initiala a pastrat editia limitata Nissan 350Z 35 Anniversary.

In fiecare an, marii constructori lanseaza o editie speciala care celebreaza fie atingerea unui numar record de unitati produse, fie implinirea unui anumit numar de ani. Colectionarii sau fanii brand-urilor se inghesuie sa puna mana pe editiile limitate fara a sti insa ca acestea isi pierd valoarea la revanzare mai mult decat banalele versiuni de serie.

La aceasta concluzie au ajuns cei de la Kelley Blue Book, care au efectuat un studiu pe 14 editii aniversare produse din 2001 si pana in prezent. Rezultatele cercetarii au dezvaluit ca in toate cazurile editiile speciale si-au pierdut valoarea de revanzare mai mult decat versiunile de serie.

Cea mai mare devalorizare s-a inregistrat in cazul editiei limitate Nissan 350Z 35 Anniversary, produs in 2005 care a pastrat doar 65% din valoarea initiala. Spre deosebire de aceasta, modelul de serie a pastrat 71% din pretul platit initial.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru