El e concurentul propus de Audi pentru BMW X3!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 20.04.2007
Se numeste Cross Concept Coupe Quattro si reprezinta prototipul din care se va naste principalul oponent al lui X3.

La doi ani dupa ce Audi a intrat in forta (la propriu) in segmentul SUV prin construirea mastodontului Q7, constructorul german trece la atacarea unei piete care pana in acest moment a beneficiat de un succes enorm de piata: cel al SUV-urilor compacte. Ei bine, modelul cu care Audi va incerca sa inlature suprematia lui X3 pe aceasta nisa de piata este deocamdata la stadiul de concept, insa vestea buna e ca el a fost prezentat oficial in fotografii si urmeaza a fi lansat la Salonul Auto de la Shanghai. Se numeste oficial Cross Concept Coupe Quattro, insa in versiune de serie el va primi un nume mult mai "uman": Q5.

Trecem direct la cea mai interesanta parte, cea tehnica, unde Audi anunta un nou motor: 2.0 litri turbodiesel de 204 cai putere si 400 Nm. Acesta urmeaza sa se bata si el cu o noua creatie BMW, anuntatul motor biturbo diesel care va fi lansat la vara. Noul propulsor Audi dispune de injectoare piezoelectrice si de sistemul Bluetec care se ocupa cu minimizarea emisiilor poluante.

Audi afirma ca cifrele consumului ajung la doar 5.9 litri/100 km iar emisiile nu incalca nici macar cele mai stricte norme de plouare, cele californiene.

Evident, noul SUV compact al celor de la Audi vine cu un design care il individualizeaza intre celelalte marci cu "trimisi" in acest segment. Avem la dispozitie patru locuri la interior, o portiera posterioara foarte inclinata, in stilul celei ale lui A6 Avant (de unde si particula "Coupe" din denumirea oficiala), si artificiile de design proprii unui concept: jante de 20 de inch si plafon decupat si acoperit cu un soft top. Nu putea lipsi un pachet de tractiune integrala, care in cazul lui Cross Concept este cel mai avansat cu putinta (sistemul Haldex va spune ceva?).

Tot in categoria artificii tehnice vin si farurile cu LED, suspensiile pe fata independente, cele posterioare multilink, franele carboceramice, display-ul interior cu touch-screen si alte asemenea elemente care (avand in vedere ca voirbim despre Audi) nu stim exact daca sunt dezvoltate ca gadgeturi exclusive pentru acest concept sau vor deveni atribute ale modelului de serie.

Si pentru ca a venit vorba de modelul de serie, viitorul Q5 (cel mai probabil nume, in cazul in care Audi nu ne va face o surpriza) va fi lansat in premiera fie la Frankfurt, in toamna, fie in primavara, la Detroit sau Geneva. Oricum ar fi, razboiul in segmentul SUV Compact abia acum incepe. mai ales cand ne gandim ca Mercedes se pregatesc si ei sa lanseze viitorul MLK.

Comentarii (41)

  • cool
    cat sunt eu de fan bmw. X3 nu mi-a placut niciodata :) audi-ul asta e cool :)
    0 0
  • probabil o carutza de bani..... si cine stie ce "mari" performante o sa aiba ... vom vedea.
    0 0
  • Gica Z
    un-cool
    @xjust, eu sunt fan Audi si nu-mi place modelul asta.
    Nici X3 si nici Q5 nu respecta traditiile si standardele marcii, dar se fabrica pentru bani ca sa sustina productia de Z4 si TT :)
    0 0
  • Balaurus I
    misto, dar scumpa..precis!
    BMW este ceva mai bun ca Audi si putin mai ieftin.
    Si la intretinere este mai scumpa.Asta e in general.Dar, sa o vedem si pe la noi.Arata bine si are performante super k lumea !.Ma intreb daca o pot cumpara in 10 ani de munca cu salariul mediu de la noi ...:).Vom vedea .
    0 0
  • ma voi nu stiti ce vb
    un-cool
    de Gica Z (20.04.2007, 08:05)

    @xjust, eu sunt fan Audi si nu-mi place modelul asta. Omule cred ca tu nu sti ce vb...daca nici modelu asta de audi nu iti place....cine stie ce dacia ai si tu si zici ca nu ti`ar place o masina ca asta...numai vb prostii
    0 0
  • mihnea
    nici mie nu-mi place
    e o masina frumoasa pana in dreptul montantului C..unde lucrurile se schimba..cu spatele ala arata ca un cur masina, plus ca nu pare a fi un suv adevarat, ci pare mai degraba o masina normala inaltata..nu-mi place! nici X3 nu-mi place de altfel, din ce am vazut cred ca GLK va fi mai pe gustul meu..ca arata putin mai off-road
    0 0
  • mircea
    AUDI
    model f frumos dar nu pot sa ajung la el este prea ieftina .........marfa de marfa serioasa masina VA MULTUMESC PTR PREZENTARE.
    0 0
  • bog_militaru
    audi q5
    o masina f smechera credk o sa-i dea ceata x3-iului si k design si k motorizare o sa le plangem de mila fanilor bmw in cativa ani deja audi de mult face kk pe bmw
    0 0
  • pharao
    vai de noi
    mai oameni buni, asta e un loc unde ni se prezinta tot felul de lucruri noi din lumea auto. lasati-ne cu problemele voastre financiare si tot felu' d'astea.
    eu lucrez proiectare pt noul mercedes c-classe, conduc inca o dacie 1410, dar stiu sa ma bucur de liniile in care a fost desenat Q5 asta.
    dar sa nu uitam ca este inca un prototip si diferenta dintre un prototip si o masina de serie e inca destul de mare.
    un weekend placut tuturor!
    0 0
  • ~!~ TheTexan ~!~
    MANANCA X3 LA MICUL DEJUN
    Foarte tare masina .... un q7 mai mic ( mic de tot ) oricum ... daca iese asa ... o sa ii dea lu X3 niste capace mai ales la vanzari ....
    0 0
  • un nene
    mai e de lucru la ea
    Frumoasa masina, cu exceptia spatelui, care e oribil. Daca o scurteaza cu juma de metru o sa arate traznet. Si nici bordul nu prea imi place, e prea minimalist pt masina asta. Dar sunt sigur ca pana iese pe piata se vor indrepta lucrurile.
    0 0
  • x3
    x3 nu mi-a placut niciodata..de fapt nici seria 1 nici dupa seria 5 nu ma omor nici dupa 3...doar coupeul imi place..hmm..cred ca o sa devin fan audi in curand :P bmw e46 rullz (asta era off topic :P)
    0 0
  • !!!
    chiar arata binisor masina , si cu sigurantza e mai frumoasa decat x3 ,dar din pacate amandoua sunt degeaba , ( studii de design sau studii de off road trebuiau facute pe alte modele )


    O zi buna !!!
    0 0
  • nu prea...
    Arata bine, cu exceptia "funduletzului"... Nush ce au vrut de gand dar, park au vrut initial sa-i faca bena in spate si s-au razgandit in timp ce-l faceau... Asa imi pare, privit din lateral cel putin... In rest e ok!
    0 0
  • o da
    pfffffff e criminala..ce interior are..!! rupee!!
    0 0
  • aiurea
    @bog_militaru : vorbesti sa nu taci! toti pe care-i cunosc si au Audi se plang, iar cei cu BMW deloc, cum sa dea Audi ceata lui BMW? tu te auzi ce vorbesti? Traiesc in Germania de 17 ani, inca nu a reusit Audi sa se apropie macar de umbra unui BMW! Este intr-adevar o masina buna etc, dar pana sa-i dea clasa lui BMW mai trebuie sa treaca 2 razboiae atomice, revenirea lui Isus, si desfintarea brand-ului BMW din sistemul solar...abia atunci s-ar putea sa zica stra-stra-stra-straaaa-nepotii nostri: "domle, cam asa erau cu mii de ani in urma niste masini care se numeau BMW, dar totusi nu-s la fel de bune..."
    0 0
  • Korect !
    Adi: corect, logic, realist. Cine cunoaste piata, cunoaste. Chiar Board-ul de la Audi din bun simt nu ataca direct BMW. Exista doar tentative timide , cacealmale pentru naivii care sunt fermecati de cosmetica Audi din show-room si nu percep tehnologia cinetica a BMW. Multumesc Adi.
    0 0
  • BMW...
    pt. adi
    Bayerische MistWerke
    la design is mai tari Audi
    0 0
  • progri
    faina...
    exteriorul nu e cine stie ce da interiorul e fain.
    ca si la bmw fratele mai mic seamana cu al mai mare. nu stiu dak va avea prea mult succes k unu cu bani dak tot isi ia ceva si-l ia pe cel mai tare... adik q7 sau x5
    0 0
  • progri
    ink ceva
    si aia cu mai putini bani nu-si iau audi sau bmw...
    0 0
  • @_ :
    @_ : e chestie de gust treaba cu designul, BMW se duce pe o cu totul alta line de design decat Audi, asta se vede clar, iar ceea ce Audi nu reuseste sa obtina calitativ la fel de bun ca BMW compenseaza cu un aspect bombastic. Adica cu alte cuvinte, se duc pe ideea ca masina fura ochiul, iar restul ce se ascubde sub tabla e de rangul 2. Ori la BMW se pune in primul si primul rand accent pe calitate! Nu poti compara designul Audi cu cel al BMW-ului. E ca si cand ai compara un Gentleman imbracat intr-un Armani elegant si deloc batator la ochi cu un tip imbracat in ultimul-la-ragnet-fashion-design-Casual-Look. Normal ca un aspect bestial atrage imediat si in primul rand vederea...dar la a doua privire incepi sa vezi detaliile care poate le observi (si te enervezi pe ele) dupa ceva timp dupa care ti-ai luat o masina care arata haios dar in rest nu promite nimic! asta e ideea pe care se duc toti producatorii care sunt intr-o clasa sub High-Quality. Indiferent ca produc masini, haine, High-Tech sau alte alea. Atragi ochiul si clientul cu aspectul-astfel retusezi si compensezi restul produsului care nu este atat de calitativ cat promite la prima vedere. Nu zic ca Audi ar fi o masina rea, doamne fere...Deloc! Dar nu se apropie de BMW. Fiecare din ele joaca in alta Liga...Mie personal de ex nu-mi place aspectul noului BMW seria 3, chiar ma incanta mai mult la ochi un Audi A4, dar daca ar fi sa aleg intre ele doua cu cap si doar cu ochiul, crede-ma ca as alege 3-ul.
    0 0
  • corectare...
    dar daca ar fi sa aleg intre ele doua cu cap si NU doar cu ochiul, crede-ma ca as alege 3-ul.
    0 0
  • ioanna
    super tareeeee
    orice obsesie ai avea pt BMW, Q5-ul asta este jos palaria.
    0 0
  • !
    foarte frumos
    0 0
  • obsesie?
    @ioanna: nu am o obsesie ptr BMW, sunt doar realist. Obsesia mea este defapt un Shelby (Mustang..daca-ti spune ceva)
    Si cat priveste Q5 - este intr-adevar o masina superba, care sper ssa apara pe piata exact ca in poze. Este foarte frumoasa, cu un design futurist. Nu am zis nicicand ca nu ar fi o masina frumoasa, decat ca nu ajunge la calitatea unui BMW (nici macar obsesia mea -Shelby, nu ar putea VREOdata sa atinga umbra unui BMW...)
    0 0
  • prototip
    stiu ca e total aiurea comparatia si imi cer scuze daca ofensez pe cineva, dar va aduceti aminte de conceptul X90 de la renault pt dacia, concept care, pana la urma, a devenit o caruta cu roata de rezerva?
    0 0
  • BOgdan
    Wow
    Deci wow ce tare e
    0 0
  • ~!~ TheTexan ~!~
    Bah Ady mai plimba ursu ...
    BMW e un ras de masina ... mai ales serile ultimele ... seria 5 e60 ... x3 , x5 , seria 7 e66 .... toate sunt desenate parca de mine in colaborare cu ingineru care a proiectat spoileru de pe dacia 1310 acu 21 de ani ... sa fim seriosi .... AUDI DA MARI BATAI DE CAP LUI BMW ... CUM SI MERCEDES O FACE DE ALTFEL ... doar ca tu esti fan BMW asta nu schimba situatia ... nu poti distorsiona adevarul ... BMW e urat si lumea nu il mai place asa mult ... motorul ce mai face diferenta ... 6 in linie bmw rullz ... si atat ... ambalajul e urat
    0 0
  • chichirichimichipichi
    nasol
    ar fi misto ideea, interioru e dragutz, dar cu rotile alea si cu grila au dat cu mucii in fasole....sunt prea incarcate, prea multe zorzoane, arata daca imi permiteti comparatia, cu o dacie a unui taran....pentru audi, jantele si grila aia pur si simplu nu cred ca se potrivesc...nu e elengata, nu e finutza masina...nu-mi place, bleah, mai bine il pastrau pe tipu care a desenat TT (care e la japonezi parca nu mai tin minte).....parerea mea de amator neavizat necunoscator extraterestru
    0 0
  • asta da concept fratilor
    asta da conncept nene.exterior superb interior superb.nu seria 8 care are un esterior de aston si un interior de parca e din masinile americanilor din ani 70.sa cam dus bmw eul, audi e in fata bmw ului de mult.eu unu zau daca am ce sa comentez la masinuta asta.e superba.
    0 0
  • texasu
    @texan : nu sunt deloc fan BMW, imi place doar ca au calitate buna, dar nu am avut niciodata un BMW prpriete personala (asta nu inseamna ca nu conduc des modelele lor) , si nici nu o sa-mi iau curand, ptr ca exista multe alte masini care sunt pe gustul meu. Iar daca tu crezi ca Audi si Mertz dau batai de cap lui BMW, te invit sa citesti presa de specialitate din Germania, care este de fapt caminul celor trei marci, sa urmaresti ce se discuta la TV (pe bune-nu cacialmale ca acasa la noi) si sa vizitezi autoshow-urile de Frankfurt si Essen apoi sa-ti dai cu parerea despre cei trei. BMW sta pentru calitate impecabila si dinamica, Mertz ptr eleganta si imagine (ca nici ei nu mai produc calitatea renumita casei Benz- de ex A-Class..lasa de dorit materialele din interior..) iar Audi sta ptr fashion, design, si ataca publicul tanar cu mai mutine lovele in buzunar. Te-ai uitat vreodata cat costa un BMW la secondhand si cat face un Audi? Oare de ce la Audi scad asa de mult preturile? te-ai intrebat? Ptr ca nu e nimeni dispus sa plateasca prea mult ptr "doar un Audi" Cred ca in acele aproape 2 decenii de cand traiesc aici si ma ocup de masini second-hand, am cam invatat care e piata, calitatea ceruta de ea, si care e realitatea - nu doar promisiunile facute de producator. Inca o data spun: NU sunt fan BMW, admir doar calitatea pe care o au, de care nu se apropie nici macar Porsche! cand te-ai dat ultima oara cu un Boxster de ex? Eu acu o luna, si tre sa spun ca am fost dezamagit de calitatea interiorului etc...Degeaba are demaraj si alte alea, cred ca totusi calitatea conteaza, nu doar ceea ce fura ochiul...
    0 0
  • tot eu
    acu 4 luni am cumparat aici in Germania ptr vara-mea care sta si ea aici de 20 de ani un A6-limuzina din 2002 motor TurboDiesel 2,4litr., 80 mii km, clima, sound Bose, prima mana, jante aluminiu, o gramada de dotari cu 8000 de euroi. Te intreb: cat costa un BMW 525 TD cu aceleasi dotari,km, an fabr, etc? De trei ori ai voie sa ghicesti. Repet:l-am cumparat in Germania, si aici si circula masina, deci nu vreo furaciune, sau ceva acte in neregula, pacaleli etc...totul pe bune, ca la nemtzi...Ei, oare de ce sa fie asa? De ce e mai ieftin Audi-ul? La asta chiar nu se gandeste nimeni? De ce nu pot sa iau cu 8mii de euroi un BMW cu aceleasi dotari? Stiu..acu o sa zica ignorantii ceva de genul:" e BMW si platesti doar ptr nume"...Tuturor acestor ignoranti le doresc o zi buna si stati in banca voastra si nu vorbiti pana nu ati condus un BMW si stiti sa apreciati munca lor si va dati seama la ce ma refer de fapt...
    In plus de asta urmaresc si cifrele de vanzare la Audi BMW Mertz si VW, care sunt stalpii de sustinere in productia de automobile in Germana (nu se include Porsche ptr ca ataca un public prea restrans si cifrele sunt mult mai mici)iar Ford nu intereseaza pe nimeni ptr ca e un fel de Dacia a neamtzului. Ei, daca te uiti nitzel la aceste cifre stai si te intrebi: oare de ce BMW e pe primul loc de ani buni? De proaste si scumpe ce sunt masinile lor? Probabil...
    0 0
  • Slazenger
    Corectare
    Gica Z nu am auzit de q5 poate ai vrut sa zici q7
    0 0
  • audist
    LOL germanul adi
    Imi pare rau sa te contrazic dar BMW nu este calitativ mai bun ca un audi.poate daca compari seria 7 cu a8. in rest in nici un caz.de la design la executie si la calitatea materialelor audi este net superior.la fel ca si la motoare diesel.dar ce stiu eu...
    0 0
  • bmw versus audi
    @ audist...hai ca m-ai emotionat, chiar mi-a scapat o lacrima..fiecare cu parerea lui, insa eu sunt realist si vad ce vad, nu poti fi chiar atat de orb sa nu vezi diferenta de calitate...o fi audi mai bun ptr un audist inrait, nu zic nu, dar luat pe bune bmw-ul este la ani lumina mai departe decat orice audi..si eu NU sunt fan bmw, a se tine minte asta!...doar îi admir ptr ceea ce produc
    0 0
  • roberto
    bmw
    BMW este o masina care are dotari foarte bune ma refer la tractiunea integrala 4X4 electronica etc.dar sa sti audist k BMW le da ceata la calitate chiar si la Mercedes asha k nu te mai contrazice k nu ai o treaba cu masinile se observa,si nu sunt fan BMW sa stiti.
    0 0
  • Alexx_
    bmw mai slab la design ca ain mintea manelistilor poateudi,
    normal ca q5 e la design peste x3, ala a fost lansat
    acum vreo 4 ani; in rest x5 peste q7; seria5 peste a6; seria 3 peste a4; poate doar la clasa mare a8 e peste seria7
    0 0
  • augustin ionita
    faceti ceva cu M3 ca a spulberat tot va rog frumos
    postati-l pe unde apucati.interesant concurent pentru x3 finut
    Da tineti cont de seria 3 cupe
    0 0
  • audist
    lamuriri
    pt alexx: x5 peste q7???? LOL nu e nici macar peste ml. seria 1 o fi peste a3??? :)), sau seris 6 peste a6... =)) hai sa fim seriosi
    pt roberto: nu sunt de acord cu tine.mercedesul este sub audi clar, dar la fiabilitate audi mi se pare mie din experienta mea cea mai buna masina germana. ma repet experienta mea. nu sunt audist inrait. accept orice critica la adresa audi si am incercat si alte masini. nu spun sub nici o forma ca audi este o masina perfecta sau ca bmw sau mercedes sunt proaste. diferenta la ora actuala se face dupa parerea mea doar pe fiabilitate, gusutirle personale si scaparile fenomenale ce se intampal din cand in cand (vezi fosta clasa e de la mercedes).
    0 0
  • bogdan_i
    bmw
    Eu am avut 3 BMW-uri Un 520, un M5 si un 320 (pisica)..Le-am avut de noi. Am avut si Audi. Am si acum un A6/2007. A doua mea masina actuala e un JEEP cu motor de 6000 cm3/2007. Nu va spun asta ca sa ma laud, ci ca sa va explic ca am experienta proprie la aceste masini....si pregatire tehnica Sunt inginer de motoare termice, sef de proiect la GM pentru proiectare cmere de ardere. Am 43 ani. ...si mi-as cupara si maine un BMW...dar nu x3...un x5.Este o masina f.buna.
    0 0
  • eheeeeeeeee
    Fiabilitate- sinonim cu bmw cred ca asta ai vrut sa spui. La fiabilitate chiar ca nu putem compara cu bmw nici macar mercedes. Oricum bmw si mercedes se pot compara pt ca sunt apropiate dar nu are ce cauta audi aici. Audi e departe(ani lumina) dar incearca ceva. Audi= masina manelistilor(incultilor).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru