Elijah 1, conceptul care anticipeaza urmasul lui Veyron

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 04.07.2008
Franz Paefgen, CEO Bugatti, a anuntat ca in pana in 2012 vor lansa un nou supercar care va inlocui Veyron.

Esential

2012 este anul limita anuntat de seful Bugatti pentru lansarea unui nou model.

Bugatti a anuntat ca planuieste sa lanseze un nou model pana in 2012. Este cunoscut faptul ca producator francez de supercaruri a fixat, inca de la lansarea lui Veyron, volumul productiei totale la doar 300 de exemplar. Insa, exclusivismul oferit de Bugatti Veyron nu a fost reprezentat doar de seria limitata, ci si de modelul in sine, in special prin performantele sale, fiind cel mai rapid automobil de serie datorita celor 1001 CP dezvoltati.

Franz-Paefgen, CEO Bugatti, a declarat, intr-un interviu acordat colegilor de la AutoTelegraaf, ca noul model Bugatti va veni in curand, dar nu va fi total diferit fata de actualul Veyron. Paefgen nu a vrut sa divulge prea multe informatii legate de urmasul lui Veyron, dar a mentionat faptul ca Bugatti s-ar putea reorienta care modele de competitie, care au fost neglijate in ultima vreme desi constructorul francez si-a cladit imaginea prin succesul in motorsport. In trecut, francezii au avut mai multe serii pregatite pentru a face fata curselor de la Le Mans.

Pentru a prefata viitorul model Bugatti, designerul american Greg Hall din Orlando, Florida, a realizat un concept futuristic care ar putea fi considerat drept un studiu de design pentru viitorul supercar al constructorului francez. Conceptul se numeste Elijah 1 si pare a imprumuta linia de design al lui Veyron, continuata si dusa insa la un alt nivel. Elijah se diferentiaza de Veyron prin linia acoperisului, aripile spate, lungimea si garda la sol, dar se aseamana in zona posterioara, care pastreaza proportiile modelului original. De asemenea, schema de culori in doua nuante diferite aminteste de Veyron.

Conceptul Elijah 1 a fost realizat doar la nivel de schita, imaginile fiind prelucrate digital de designerul american. Fie ca se va inspira din studiul de design Elijah 1, fie ca va fi conceput 100% de inginerii si designerii constructorului francez, despre viitorul inlocuitor al lui Bugatti Veyron nu se cunosc inca specificatii tehnice. Astfel, este de asteptat ca noul supercar Bugatti sa evolueze si la nivelul performantelor, desi pare greu de imaginat , Veyron fiind in acest moment unul dintre cele mai evoluate automobile de serie.

Via | Motor Authority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru