Energie scoasa din pasi?

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 30.07.2007
Pasii fiecarei persoane aflate intr-o cladire aglomerata de tip mall produc energie care ar putea fi captata si refolosita, sustin cercetatorii americani.

Un grup de absolventi ai Universitatii de Arhitectura si ai Institutului de Tehnologie din Massachusetts au pus la punct o metoda pe cat de inedita pe atat de inovatoare de captare si stocare a energiei. Daca pana acum aveam de a face cu energie electrica produsa de vant, soare sau apa, de acum vom utiliza energia cinetica produsa de marile aglomerari urbane.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca, in cladirile aglomerate cum sunt mall-urile sau cladirile marilor corporatii bancare, fiecare pas al celor care se afla inauntru exercita energie mecanica asupra podelei. Ei bine, acestia vor sa "stranga" energia dezvoltata de fiecare pas din interiorul unui mall dezvoltand un sistem legat de vibratiile din podea. Acesta va produce energie care, stocata in acelasi loc, va putea fi utilizata la alimentarea intregii cladiri sau la eventuala alimentare a vehiculelor electrice aflate in parcarile cladirilor viitorului.

Oamenii de stiinta americani afirma ca, desi energia generata de un singur pas este infima, un sistem care va aduna toate aceste tipuri de energii ar fi extrem de viabil.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru