Esti la dieta, ai grija de carnet!

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 21.03.2007
Suedezii au descoperit ca dieta stricta poate pacali fiola, alcoolmetrul considerand ca soferul este beat.

Cercetatorii suedezi au descoperit ca dietele cu calorii scazute pot pacali sistemul de pornire a vehiculelor echipate cu detector de alcool. Astfel detectorul semnaleaza alcoolemia soferului si nu permite pornirea motorului.

Anomalia a fost descoperita cand un pilot de avion, care nu bause alcool, a raportat incidentul. S-a dovedit ca omul tinea o dieta care sa-l ajute sa piarda rapid kilogramele, lucru care a dus la blocarea pornirii autovehiculului.

Potrivit "Jurnalului International al Obezitatii", soferii care au o dieta foarte stricta se expun unui proces chimic care face ca anumite cetone din organism sa se transforme intr-un tip de alcool, denumit isopropanol.

Surse din politie au afirmat ca o dieta stricta nu poate influenta alcoolmetrul, depistarea alcoolemiei fiind realizata impreuna cu alte teste de identificare, a tipului de bautura sau a altor factori. In cazul in care vor exista erori ale aparatului, politia nu va emite nici o amenda.

Comentarii (2)

  • YMihai
    preocupare
    iata si niste persoane responsabile ...care se preocupa de asta. Daca insa ...in Ro...ar fi putut fi inselate si alcoolmetrele politistilor ...apoi ce s-ar mai fi pus unii pe suspendat permise ...ca tot e la moda
    0 0
  • ursus2
    Corect!
    Nu stiam de ce e beata nevasta-mea in fiecare seara!Acum m-am linistit:tine cura de slabire!Si mai vrea carnet de conducere?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru