Europa interzice masinile puternice?

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 08.06.2007
Parlamentul European va discuta propunerea interzicerii fabricarii masinilor cu viteza mai mare de 160 km/h.

Chris Davies, membru liberal-democrat in Parlamentul European si unul dintre reprezentantii Angliei in forul european, a propus ca in comunitatea europeana sa se interzica productia masinilor care au viteza maxima mai mare de 160 km/h.

Conform lui Davies, aceasta viteza maxima reprezinta cu 25% mai mult decat de viteza maxima admisa in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana. Parlamentarul originar din nord-vestul Angliei a mai sustinut in raportul sau catre Parlamentul European ca din 1994 si pana in 2004 puterea masinilor noi a crescut cu 28%, ceea ce a dus si la cresterea cantitatii de dioxid de carbon emis.

Parlamentul European a afirmat ca va studia propunerea lui Chris Davies. In viziunea parlamentarului englez nu exista niciun argument pentru construirea masinilor care sa atinga mai mult de 160 km/h, avand in vedere legislatia existenta.

Parlamentul European va lua in discutie aceasta propunere in sesiunea din toamna acestui an.

Comentarii (6)

  • 1stblood
    rezolvat : nu se poate
    corect din toate punctele de vedere dar producatorii NU se vor conforma. btw: porche se reprofileaza pe masini de tuns iarba ?
    0 0
  • BacuSSS
    logan
    da europarlamentari si toti aia de la UE o sa mearga cu masini mici
    0 0
  • AndreiRN
    Aiurea
    Se pare ca acest britanic nu mai are 00 cu el si nici cunostinte despre masculinitate.
    In primul rand puterea motorului nu este neaparat legata de viteza maxima ci de acceleratie. Majoritatea producatorilor au deja limitatoare de viteza pe masini.
    In al doilea rand barbati nu isi iau masini puternice doar pt a merge ca un avion la sol ci pt portia de adrenalina pe care aceste masini ti-o pot da si sa nu uitam si statutul social pe care il aduce. (trebuie sa fim realisti)
    Daca masina ar fi doar pt mijloc de transport atunci asta ar putea fi realizata doar cu noua masina indiana de 30 cp si asta va rezulta in mai putine accidente si mai putina poluare si toti ar avea masini identice si ieftine si ar disparea si statutul social. S-ar chema utopie socialista automobilistica. Poate doar in Europa.
    0 0
  • trist :(
    Reprezentanti ai UE-ul lanseaza astfel de aberatii din ce in ce mai des.
    Prefer sa mor in accident (intr-o masina veche care merge cu 250km/h) decat sa apuc zilele cand se vor aplica asemenea reglementari. Sau mai bine sa fiu plecat undeva unde nu se aude de UE.
    0 0
  • prudentul
    nu e trist
    Eu, fiind prudent :) vreau sa traiesc cel putin pana cand se vor aplica acele reglementari. Nu sunt chiar un fan al mortii prin accident la 250 km/h. Decat daca as avea vreo boala incurabila care m-ar face dependent de ingrijirile altora.
    0 0
  • ceeee
    sa fim seriosi banuiesc ca tipu merge cu bicicleta l a munka lui.... vmax/h 20 km in panta :) astia vorbesc sa nu se plictiseasca sa fim seriosi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru