Evolutia inmatricularilor auto in Europa

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 14.06.2007
In tarile Europei Centrale si de Est inmatricularile auto au crescut, in timp ce pietele puternice inregistreaza scaderi.

Numarul inmatricularilor de autoturisme pe piata romaneasca a crescut in primele cinci luni cu 23% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 110.762 unitati, transmite Mediafax.

Cresteri substantiale au fost consemnate si in Letonia (55,8%), Estonia (36,5%), Lituania (28,7%), Bulgaria (24,2%) si Polonia (21,5%). Numarul de inmatriculari s-a restrans in Germania, cea mai mare piata europeana, cu 9,6%, iar in Franta piata s-a diminuat cu 2,4%. In Italia au fost inmatriculate cu 6% mai multe masini in aceasta perioada fata de intervalul similar al anului trecut, iar in Marea Britanie a fost consemnata o crestere de 2,2%.

Cea mai mare crestere a numarului de inmatriculari a revenit constructorului Honda (15,9%), urmat de alta companie japoneza, Toyota (7,3%) si de grupul italian Fiat, in crestere cu 6,7%. Grupul Renault a consemnat cel mai mare declin al vanzarilor, respectiv 9,6%, ajungand la 596.497 unitati.

Comentarii (2)

  • prudentul
    poza
    Cam asa arata un oras cu adevarat european. Cladiri cu fatada renovata, fara gropi in asfalt si, mai ales, CURAT.
    0 0
  • Renault
    Renault trage la moarte :)
    Sa-i fie coliva usoara :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru