Exxon Mobil dezvolta masini electrice

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 12.03.2008
Exxon Mobil, cea mai importanta companie petroliera din lume, va lucra la dezvoltarea bateriilor pe litiu-ion.

Exxon Mobil, cea mai mare companie petroliera din lume, a anuntat ca dezvolta o noua generatie de baterii ecologice destinate vehiculelor hibride si chiar celor 100% electrice.

Exxon foloseste patentul tehnologic existent la bateriile telefoanelor mobile si intentioneaza sa dezvolte eficacitatea acestora pentru a putea fi folosita cu succes pe modelele auto. Compania americana cauta sa foloseasca viitoarea tehnologie pe modele auto hibride, care in opinia lor vor domina piata de profil in urmatoarele decenii.

Principala componenta a muncii desfasurate de Exxon Mobile in acest sector o reprezinta gasirea unei alternative practice, pentru a impiedica supraincalzirea bateriilor pe litiu-ion. Specialistii companiei au creat un asa-zis „separator de plastic” care face ca bateriile pe litiu-ion sa reziste si la temperaturi mai mari de 374 de grade Celsius.

Tehnologia pregatita de Exxon Mobile a fost implementata pe prototipul electric Electrovaya Maya-300 (foto), vehicul care o autonomie de circa 200 de km.

Surse din cadrul companiei petroliere au afoirmat pentru presa americana ca Exxon intentioneaza sa creeze o echipa de oameni de stiinta pentru a dezvolta tehnologia bateriilor si sa construiasca o fabrica de 300 milioane de dolari in Coreea de Sud pentru a produce in masa produsul in cauza.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru