Fabricile BMW fac faţă cu greu cererii la nivel mondial: gradul de încărcare e de 110%

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 28.10.2011
BMW a anunţat astăzi, cu prilejul intrării noului Seria 3 în producţie, că fabricile sale sunt încărcate peste limita maximă. Cauza: comenzile ridicate la nivel mondial.

Industria auto se află într-o perioadă extrem de confuză din punctul de vedere al oamenilor care lucrează pentru constructorii de maşini la nivel mondial. Dacă în 2008 vorbeam de o criză care a pus în genunchi mulţi constructori şi care a făcut victime în sistem la nivel de salariaţi din cauza costurilor care au fost scăzute la maximum, anul 2011 vine cu situaţii diametral opuse pentru unii producători.

Astfel, dacă PSA Peugeot-Citroen anunţa acum două zile că va renunţa la 6000 de angajaţi din Europa din cauze economice, BMW anunţă azi că fabricile sale lucrează la capacitate maximă şi că numărul de comenzi la nivel mondial depăşeşte ritmul de producţie existent în acest moment în uzinele bavarezilor.

Infiormaţia vine în urma anunţului conform căruia noua generaţie a lui Seria 3 - prezentată oficial acum o săptămână - a intrat astăzi în producţie.

"Avem un grad de ocupare a benzilor de producţie este unul ridicat în acest moment.

Vorbim de un procent semnificativ mai ridicat de 110%. În aceste condiţii, putem absorbi fluctuaţii de 20-30% la capitolul comenzi în reţeaua noastră fără a suferi deloc pierderi", a declarat pentru Reuters Frank-Peter Arndt, directorul de producţie BMW. Constructorul bavarez are fabrici în Europa, Africa de Sud, China şi SUA. 

via | Leftlane

Taguri: BMW, fabrici BMW

Comentarii (4)

  • un gest frumos......
    pai daca bmw fac fata cu greu productiei.....au putea face ceva.......
    daca PSA a anuntat ca vor renunta la 'cativa' angajati.....
    de ce nu fac un targ.......
    pe langa ca produc motoare de mica cilindreea impreuna sau putea ajuta reciproc.....bmw sa deschida o linie noua de asamblare si angajati PSA sa treaca la asamblarea nodelelor bmw cel putin pt. o perioada....pana se lamuresc anumite lucruri.....
    pana la urma ambi constructori au avea de castigat......
    o astfel de actiune ar intari colaborarea si increderea celor 2 grupuri.....
    acum nu stiu daca sar putea intapla asa ceva este doar o idee.....
    ar fi ceva nou in industria auto.....
    17 0
  • Am observat ceva.....in plina criza, masinile medii nu se vand, cele ieftine
    asa si asa, iar cele premium si de lux se vand mai bine ca niciodata. Frumos nu ?
    10 0
  • BMW PSA
    @tzenu ce spui tu posibil sa se si intample. Nu neaparat public.
    Colaborarea dintre cele 2 grupuri, BMW si PSA, este mult mai stransa decat pare, sau mai bine zis decat lasa nemtii sa se inteleaga.
    14 0
  • motivul?
    S-au inmultit cocalarii si pitipoancele, ce sa-i faci...
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru