Ferrari pregateste un ceas pe masura marcii: 300.000 de euro

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 10.05.2010
Scuderia Ferrari One este un ceas care va fi produs in serie limitata de orologierul francez Cabestan. Fiecare dintre cele 60 de exemplare va costa 300.000 de euro.

Esential

300.000 de euro este suma pe care clientii Ferrari va trebui sa o scoata din buzunar pentru a-si adjudeca ceasul produs de Cabestan.

Orologierul francez Cabestan a anuntat ca va scoate pe piata un ceas ultra-exclusiv. Acesta va purta semnatura designerului francez Jean-Francois Ruchonnet si va fi produs intr-o serie limitata de 60 de exemplare.

Denumirea oficiala a ceasului este Scuderia Ferrari One by Cabestan, acesta fiind de fapt un hibrid de design intre deja existentele Cabestan Nostromo (105.000 de euro) si Cabestan Winch Vertical Turbillon, ambele desenate de acelasi Jean-Francois Ruchonnet. Evident, ceasul care poarta sigla Ferrari pastreaza elemente clasice ale marcii italiene, acestea fiind dublate de un mecanism intern cu turbillon si de elemente constructive produse si montate exclusiv manual de maestrul orologier Eric Coudray. Aceste elemente fac din ceasul mecanic construit de Cabestan unul dintre cele mai exacte din lume, pierderile garantate fiind de maximum plus/minus o secunda la fiecare 24 de ore.

Scuderia Ferrari One by Cabestan va fi destinat exclusiv clientilor Ferrari, fiecare dintre cele 60 de exemplare care vor fi construite urmand sa coste 300.000 de euro, un pret care se aliniaza perfect la criteriile de top ale celor care isi permit sa aiba in garaj un Ferrari.

via | Luxist

Comentarii (25)

  • anti-prostie
    sa si-l tina !!! cu 300.000 imi cumpar vila la Mamaia sau Eforie! Da-o dracu de gay ce sunt ei cu asemenea preturi!
    23 7
  • ferrari
    :)))
    "Aceste elemente fac din ceasul construit de Cabestan unul dintre cele mai exacte din lume, pierderile garantate fiind de maximum plus/minus o secunda la fiecare 24 de ore."

    Astia cred ca glumesc....nici ceasurile din piata nu au o eroare asa mare de o secunda la 24 de ore.
    28 2
  • ceasornicaru'
    criza erorilor
    Cred ca era vorba de o secunda la 1000 de ani... ca doar la cat de exclusivist e, trebuie transmis din tata in fiu vreo 100 de generatii.
    13 1
  • mircea
    @all
    Ceasurile mecanice sunt mult mai putin exacte decat cele electronice su sunt foarte sensibile la temperatura, pozitie, samd. Asta din cauza ca sunt create in mare parte manual, pentru ca mecanismul necesita grija. In principiu, media dereglajului sta undeva pe la plus/minus cinci secunde pe zi.

    Totusi, ceasurile mecanice sunt cautate tocmai datorita meseriasilor si mecanismelor complicate si foarte scumpe.
    21 5
  • wtf
    Sunt destui prosti de bani gata care sa-l cumpere, pun pariu ca or sa suplimenteze productia cu inca cateva zeci.
    ps. cred ca si daca ar fi cerut 5milioane pe unul tot s-ar fi gasit destui.
    13 2
  • culmea inutilitatii si a nesimtirii...cand in lume ,mor mii de copii de cancer,parintii lor stand la capatai privind neputinciosi cum se sting incet...EU care-s favoritul unui destin al nepasarii imi cumpar un ceas ce ar putea salva cateva zeci de micuti sortiti mortii..ce lume!!!!!!!!! nu ura ne termina ci nepasarea si indiferenta ...alimentate de o dorinta putreda de afirmare prin extravaganta...si nesimtire obraznica....
    23 5
  • Crysty
    Ceas
    Macar de-ar fi oprit timpu' in loc!
    19 1
  • Stirea asta se potriveste la rubrica "o lume nebuna".....300 000 de euro ?!?!?!?!?!
    16 0
  • Eroare ceasuri
    Rata eroare/tip ceas foarte bun
    Ceasuri vechi -/+5 sec/24
    Ceasuri moderne necertificate -/+3 sec/24h
    Ceasuri moderne certificate -/+ 1 sec/24h
    4 2
  • Ceas
    Sunt curios daca si ceasul asta ia foc pe autostrada!

    De ce as da banii astia pe ceas cand pot sa imi iau masina!
    19 1
  • @ian
    multa dreptate ai.

    sunt curios din cele 60 oare cate ajung prin dorobanti?
    11 1
  • Bataie de joc
    Pai la banii astia imi cumpar un Farrari sau altceva . Prost sa fii sa dai banii pe asa ceva , este axact ca prosia de genu , Madona isi scoate WC la licitatie sau sosetele si toti dau milioane ca sa le achizitioneaze . Probabil
    9 1
  • ....
    @mircea. n-ai cu cine sa vorbesti. ei in viata lor nu au auzit de un ceas mecanic. numai electronica au in cap. pacat.
    6 2
  • daca e vorba de precizie aici atunci nu cred ca discutia isi are rostu.imi iau ceas atomic, care are o eroare de +- o secunda la cateva sute de ani. la banii astia poti sa iti iei si un ceas mai portabil decat unu atomic, care sa se sincronizeze cu ala atomic de 'nspe mii de ori pe zi. cronos o sa mi se zica ...
    7 0
  • Aditza
    Fraier e ala care da
    Mereu vor fi unii care stau pe o caruta de bani si mereu vor fi altii care vor sti cum sa-i mnai usureze de ei. E simplu, ce naiba
    5 1
  • p-george
    Despre ceasuri
    Ceasurile nu sunt intelese si apreciate de toata lumea...Unii iau ceasul doar ca sa vada ora si se multumesc cu orice chinezarie altii vad ceasul ca un articol vestimentar, ca o bijuterie sau chiar ca o investitie.

    Acum nu mai fiti frustrati ca va garantez ca foarte putini sau poate chiar nici unul din "baietii de dorobanti " nu au cultura orologeriei si habar nu au ca ai pe mana stiu doar cat a costat si pt 99% din ei ceasurile se opresc la 2-3000euro (care nu este foarte mult pt anumite ceasuri).

    @ian

    Am mai spus asta si repet. Nu este datoria "mea" sa salvez lumea si datoria fiecarui stat in parte. Si nici toate averile nu sunt facute pe furt frauda e.t.c cum zic unii frustrati. Nu zic sa nu faci bine daca iti permiti, dar exprimarea ta este cam extremista. Adica daca vrei bine, bravo, daca nu nu este obligatia ta.

    Cum se platesc milioane de euro pe tablouri sau alte obiecte de arta asa se dau banii si pe ceasuri.
    13 3
  • Andrei
    Doar comentarii
    Vad multe comentarii degeaba cum ca ar fi prea scump,
    Este foarte scump cand ai 400-500 EUR salariu dar nu cand ai miliarde de EUR in cont.
    E ca si cum vine cineva la voi sa va zica ca hainele care le purtati sunt scumpe pentru ca ei au 3 eur salariu pe o luna si tu ti-ai muat blugi la 100.
    Oricum nu e pentru toata lumea ceasul la fel cum sunt multe chestii considerate "De Lux"..
    Deci comentati degeaba ... lumea o sa il cumpere cum cumpara si masina.
    4 0
  • Un mare ...,cum sunt masinile italiene,inclussiv ferrari !!!
    2 8
  • Poate cititorii automarket vor dori sa acceseze pagina oficiala a alora din elvetia care acorda titlul " Chronograph " cesurilor mecanice, poate vor afla ca un ceas mecanic primeste acest titlu daca nu are abateri mai mari de 7 secunde ( + sau - ) in 24 de ore ( spun asta din amintiri.. poate nu o fi 100% corect ) .
    Daca un nene face un ceas mecanic si garanteaza +/- 1 sec pe zi .. pai nenea ala este un adevarat maestru al orologeriei ma copii, nu va mai apucati sa vorbiti prostioare ;)
    5 0
  • plm
    e fuul option :)))))))))))
    0 0
  • plm2
    e full option sc de gresala
    2 0
  • ceasurile si criza
    Cu 300.000 euro se poate schimba destinul unui om sau al mai multor oameni, dar unii vor prefera sa poarte echivalentul acestei sume la incheietura, sub forma unui ceas ...
    Este de apreciat precizia unui ceas realizat de Cabestan, dar la cate probleme sunt pe planeta, ceasul asta este cam opulent chiar si pentru cei care si-l permit. Probabil unii cred ca daca isi permit extravagante, devin deosebiti sau au un timp de alta calitate, masurat de un ceas pentru care au platit sume exorbitante ...
    Sunt curios daca valoarea second a acestui ceas va fi mai mare, asa cum se intampla in cazul unor modele Ferrari, care costa mai mult la mana a doua ... :)
    0 0
  • p-george
    @cei care vorbesc de problemele lumii
    Mai degraba ma deranjeaza ca vaticanul cu aurul si operele pe care le detine ar putea face dubai din toata africa. Si repet, uitati ca unii oameni dau ZECI de milione pe panze pictate.

    Numai bine
    0 0
  • @p-george
    si tu ai dreptate ;).Corect!
    0 0
  • Octavian
    prosti suntem noi ca ne cumparam mertzanuri, bmw-uri, audi-uri, etc cand am putea umbla pe jos sau bicicleta. Asa gandesc cei din somalia si din alte tari din lumea a 3-a care nu stiu ce inseamna sa implinesti 30 ani sau sa ai un pahar cu apa potabila, asta ca sa nu zic de un vas cu mancare calda.

    Daca altii au zeci si sute de milioane in cont, cine suntem noi sa ii criticam? Ceasurile o sa se vanda, altfel nu le produceau. Bravo lor si sa ne dea si noua inspiratie si minte Dumnezeu ca intr-o buna zi sa ajungem si noi printre ei.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru