Fiat 500, eşec la crash-testele americane: 3 stele din 5

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 09.12.2011
Fiat 500 a dezamăgit la testele de siguranţă desfăşurate în Statele Unite. Organizaţia NHTSA a acordat doar trei stele modelului italian, care a clacat la impactul lateral.

Fiat a mizat mult pe noul 500 în Statele Unite, însă rezultatele nu au fost conform aşteptărilor. Vânzările nu au explodat şi nici nu au depăşit previziunile, aşa cum se aşteptau analiştii. Mai mult decât atât, imaginea lui Fiat 500 are de suferit după ultimele teste de siguranţă desfăşurate în Statele Unite.

Cei de la NHTSA, omologii europenilor de la EuroNCAP, au supus testelor de impact versiunea americană a micului 500. Nu mare le-a fost surpriza să constate că modelul italian nu se dovedeşte atât de sigur precum s-a dovedit în Europa. În fond, testele americanilor sunt ceva mai dure.

Degeaba au insistat italienii asupra suspensiilor, asupra caroseriei ranforsate şi asupra structurii generale. Rezultatele finale au indicat doar 3 stele pentru 500, în condiţiile în care mignonul reuşise 5 stele în Europa şi se lăuda ca fiind una dintre cele mai sigure maşini din clasa ei.

Călcâiul lui Ahile, în cazul nostru al lui Fiat 500, a fost testul de impact lateral, acolo unde modelul a primit doar 2 stele.

Elementele de protecţie nu au putut asigura o siguranţă sporită pentru pasager şi şofer.

Rezultatul ruşinos ar putea afecta şi mai mult reputaţia lui 500 dincolo de Ocean, ceea ce ar face ca best-seller-ul european să nu fie chiar un best-seller şi în Statele Unite. 

via | motori

Comentarii (14)

  • Da clar este un complot impotriva marcii . Eu il suspectez si pe seful VW ca si-a bagat coada?
    VOI?
    23 23
  • GM sau ford mai degraba,vw nu are nici o treaba cu sua,nu au ei asa de mari vanzari acolo
    17 15
  • idiotenie
    Tind sa cred ca se adauga si campania aia cu noxel unde Raptor (care este in top 12 la poluare) scoate mai putine noxe decat Fiat 500, cata prostia.
    http://www.youtube.com/watch?v=pDxQIHoTmxs
    top 12 poluare(surprinzator este doat Raptor nu si fiat):
    http://www.ziare.com/auto/masini/cele-mai-poluante-12-masini-din-2011-1088839
    9 7
  • Cum pana mea?
    La stiri similare avea:
    Fiat 500, în topul celor mai sigure maşini din 2011 în SUA
    http://www.automarket.ro/stiri/fiat-500-in-topul-celor-mai-sigure-masini-din-2011-in-sua-41230.html
    11 5
  • AndreiRN
    Realitatea
    In Europa testele sunt facut sa scoata ochii clientilor si nicidecum pt siguranta lor asa ca nu e ceva nou ca atunci cand masinile europene sunt supuse unui test real sa se vada slabiciunile.
    Oricum Fiat a fost dintotdeauna cunoscut ca avand fier prost.
    11 18
  • buhaahahahahahahahaa
    l.e yok tu chiar nu prinzi gluma lui Tika?
    7 1
  • Nu conteaza
    IIHS versus NHTSA
    "Testele organismului american IIHS au scos la iveală faptul că micul Fiat 500 este printre cele mai sigure maşini vândute în 2011 pe piaţa din Statele Unite."

    SI

    "Cei de la NHTSA, omologii europenilor de la EuroNCAP, au supus testelor de impact versiunea americană a micului 500"



    SUNT 2 INSTITUTII DIFERITE SI INDEPENDENTE
    La cum arata botul masinii sigur nu e vorba de un impact la 60km/h.......oricum,e ceva necurat la mijloc
    7 5
  • Testele NHTSA sunt mai dure decat cele EuroNCAP. E o prostie sa crezi ca cei care au facut testul au ceva cu marca Fiat. Nici macar Lexus sau BMW nu au obtinut punctaj maxim la aceste teste.
    7 0
  • micutzu
    Daca or fi intrat cu un Escalade in el,nu ma mira.
    Nu uitati cam ce gabarit au masinile de pe soselele SUA..

    Pt Eu e perfect,dar nu m as risca sa ma plimb cu el in America.
    3 3
  • danutz
    Americanii au niste standarde de testare mult mai dure si mai dapatate realitatii, pana si normele lor de poluare sunt mai dure decat in Europa. Producatorii europeni merg mult pe prostirea clientilor, proiecteaza masini care sa se comporte excelent DOAR la testul NCAP dar mai departe, D-zeu cu mila. Nu stiu ce credeti voi, dar eu sunt de parere ca in Europa se traieste intr-o mare minciuna si ipocrizie,
    8 0
  • standard
    de aia toate masinile incep sa ia 5 stele. si ne referim la alea contruite cu ca, ca restul, sub 5 au deja grave probleme. cand loganul se face acordeon la impact cumulat de 70kmh ma gandesc cum voiau americanii aia sa il comercializeze in america ca masina electrica (cumparau caroseria si il utilau acolo). de fap proiectul a murit in fasa, realizand americanii cu ce se pricopseau.
    ieftin dai, ieftin face
    3 0
  • americani:
    http://www.youtube.com/watch?v=FzfqrLI38ls&feature=related

    europeni:
    http://www.youtube.com/watch?v=BD-JHtyYq18

    ceva e dubios. ori viteza nu e aceeasi, ori masina nu e aceeasi ori ceva nu e la fel. caci la europeni masina e la jumate cel mult din damage-ul suferit la americani.
    1 3
  • Am zis ca nu se poate si nu se poate si am vizionat filmele de la testele facute de americani. Daca cautati pe youtube la un moment dat la unul din filme se vede moaca sefului de la VW cand ranjeste si ii da o caramida de bani lu ala care trimite masina spre locul impactului.Eu zic ca la cum arata masina avea cel putin 150KM/h si a rezistat cu brio.
    3 5
  • dragonu
    @TIKA
    Mai lasa bautura,stiu ca-ti place,dar nici asa......
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru