Fiat 500 împrumută elemente tehnice de la "fratele" Ford Ka

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 17.05.2010
Fiat 500 va fi ceva mai stabil pe viraje de acum înainte, după ce inginerii italieni au decis să împrumute bara anti-ruliu de la Ford Ka.

Conform britanicilor de la Autocar, Fiat a schimbat unul dintre cele mai importante elemente tehnice ale modelului 500, bara anti-ruliu, cu una noua. Aceasta este cu 30% mai rigidă şi este împrumutată de inginerii Fiat de la Ford Ka, "fratele" de platformă al lui 500.

Ford Ka este construit pe aceeaşi platformă pe care Fiat asamblează modelul 500, în aceeaşi uzină poloneză. Diferenşele dintre cele două maşini se referă doar la partea estetică (Ka a fost desenat de designerii Ford Europe) şi la cea mecanică acelaşi birou european Ford asigurând diferenţele de subrstanţă dintre cele două modele.

Nu este pentru prima dată când Fiat împrumută bara anti-ruliu de la Ford Ka, versiunile Abarth ale modelului italian beneficiind deja de o versiune îmbunătăţită a acesteia.

via | Autocar

Taguri: Fiat 500, Ford Ka

Comentarii (1)

  • Ma bucur ca ati punctat in acest articol, faptul ca Ford Europe (aka Germania) se implica 100% in proiectarea si fabricarea modelelor ca sa inteleaga toti cretinoizii.
    10 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru