Fiat 500 va fi produs si in Mexic

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.02.2010
Versiunea americana a lui Fiat 500 va fi produsa la uzina Chrysler din Toluca. Capacitatea de productie maxima a acestei fabrici este de 130.000 unitati Fiat 500 pe an.

Uzina Chrysler din Mexic ar putea incepe productia lui Fiat 500 in versiunea americana, in incercarea de a aduce vanzarile Chrysler din SUA pe drumul cel bun. Fabrica din Toluca va incepe asamblarea lui 500 pana in decembrie, iar aceasta are capacitatea de a produce 130.000 de unitati pe an. Sergio Marchionne a declarat ca aceasta modificare in productie va fi realizata in urma unei investitii de 550 milioane de dolari.

Desi fabrica din Toluca are capacitatea de a fabrica 130.000 de unitati Fiat 500 pe an, Sergio Marchionne nu a anuntat cifrele de vanzari pe care vrea sa le obtina acest model pe pietele din America de Nord si America Latina. Tinta mentionata de Marchionne este doar un ideal pentru cei de la Fiat-Chrysler si nu o litera de lege in planul de marketing pentru anul 2011. Fiat 500 este singurul model al constructorului italian care va fi comercializat pe piata din Statele Unite ale Americii sub sigla Fiat.

Fiat 500 va fi vandut in reprezentantele Chrysler din Statele Unite ale Americii pentru a nu crea confuzie in randul consumatorilor americani si pentru a reduce costurile de distributie ale acestuia. Scopul lui Sergio Marchionne este de a dubla vanzarile Chrysler in urmatorii ani si de a crea 12 modele noi realizate pe platforme Fiat.

Totodata, seful aliantei Fiat-Chrysler doreste sa plateasca datoria acumulata de corporatia americana in decursul anului trecut in termen de cinci ani.

Via | Gasgoo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru