Fiat a construit exemplarul Panda cu numarul 1.500.000

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 24.07.2009
Dupa 7 ani de la inceperea productiei la uzina din Tychy, Fiat Panda a ajuns la 1.5 milioane de exemplare produse.

Esential

1.5 milioane de exemplare panda a produs Fiat in 7 ani la uzina poloneza Tychy.

Fiat are motive de sarbatoare in criza. Unul dintre cele mai vandute modele ale sale, Panda, a ajuns la borna 1.500.000, toate exemplarele fiind construite in uzina poloneza de la Tychy, acolo unde se mai construiesc Fiat 500 si Ford Ka. Masina sarbatorita este un Panda 1.3 Multijet albastru care va ajunge in posesia unui client italian.

Productia actualului Panda a inceput in 2003, ritmul de productie atins in 2009 fiind de 285.000 de exemplare pe an. In calcul au fost luate si versiunile 4x4 si Cross, precum si editiile speciale Adventure, Glam si Mamy. Daca adunam si exemplarele Fiat 500 si Ford Ka produse la Tychy, ritmul total de productie ajunge la 600.000 de unitati pe an, de pe banda de asamblare a fabricii iesind o masina la fiecare 35 de secunde.

Fiat Panda este un model foarte important in economia Fiat, acesta castigand titlul Masina Anului in Europa in 2004. Modelul este exportat in 74 de tari din toata lumea, Panda fiind primul model Fiat din "noua generatie", dovedind un grad de fiabilitate pe baza caruia constructorul italian si-a construit intreaga gama ulterioara de modele.

via | Fiat

Taguri: Fiat, Panda

Comentarii (1)

  • NeoGalaxy
    Panda!
    BUBU :)))))))))
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru