Fiat a cumparat o uzina Chrysler

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 13.03.2008
Chrysler a vandut catre Fiat una dintre uzinele sale de productie a motoarelor de 1.4 si 1.6 litri.

Esential

127.5 milioane de euro a fost pretul tranzactiei Chrysler-Fiat.

Fiat a perfectat astazi actele in vederea cumpararii uneia dintre uzinele Chrysler de productie a motoarelor din Brazilia. Afacerea este estimata de specialisti la 127.5 milioane de dolari, in acest pret fiind incluse 314 acri de pamant, liniile de productie, echipamentele si licentele de productie a motoarelor construite in acest moment la Tritec Motors, numele uzinei braziliene (1.4 - 1.6 litri).

"Acest anunt aduce vesti foarte bune si inseamna un viitor stabil pentru Tritec sub controlul Fiat Powertrain Technologies", a declarat Tom LaSorda, co-presedinte Chrysler. Uzina braziliana a fost construita in anul 1999 printr-un joint-venture intre BMW si DaimlerChrysler. In prima faza, motoarele produse aici erau destinate gamei Mini si celei Chrysler PT Cruiser.

Inainte de vanzarea uzinei catre Fiat, se zvonea ca alte companii interesate de aceasta sunt chinezii de la Lifan si rusii de la AvtoVAZ.

Taguri: Chrysler, Fiat

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru