Fiat a mai cumpărat 5% din acţiunile Chrysler şi a ajuns la 58.5%

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 05.01.2012
Fiat a reuşit să achiziţioneze şi ultimele acţiuni deţinute de statul american în cadrul Chrysler. Participaţia italienilor ajunge acum la 58.5% şi următorul pas e cumpărarea acţiunilor deţinute de sindicalişti.

Esential

58.5 procente deţine acum Fiat în cadrul Chrysler.
41.5 procente deţine sindicatul muncitorilor auto în cadrul Chrysler.

Fiat a emis astăzi un comunicat oficial prin care anunţă că şi-a mărit participaţia în cadrul Chrysler, de la 53.5% la 58.5%. Italienii reuşesc astfel să pună mâna şi pe ultimele acţiuni deţinute de statul american în cadrul conglomeratului din Detroit.

Achiziţionarea celor 5% s-a făcut după ce Fiat şi-a îndeplinit obligaţia asumată atunci când a preluat Chrysler şi anume aceea de a da naştere unui model american nou, echipat cu un motor ce consumă în medie doar 5.8 litri/100 de kilometri şi poate fi produs pe teritoriul SUA.

Fiat şi-a atins acest obiectiv prin lansarea noului Dodge Dart, un sedan ce va debuta live în cadrul Salonului Auto de la Detroit, programat la începutul săptămânii viitoare. Dart a fost testat de Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) şi a confirmat consumul mediu anunţat iniţial. Luând în calcul faptul că asamblarea sa se va face într-o uzină din SUA, toate condiţiile impuse celor de la Fiat se pot considera îndeplinite.

Accesul la restul acţiunilor deţinute de statul american "reprezintă o răsplată a încrederii acordate constructorului italian pentru introducerea unui automobil american cu eficienţă sporită.

Achiziţia a încă 5% din Chrysler este un pas fundamental în finalizarea integrării dintre cele două grupuri", a ţinut să precizeze Sergio Marchionne, artizanul acestei alianţe italo-americane.

În următoarea perioadă, Fiat va încerca să pună mâna şi pe o parte din acţiunile deţinute de sindicatul muncitorilor din domeniul auto, care are o participaţie de 41.5% .

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru