Fiat ar putea căuta să încheie o alianţă cu Volvo

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 13.03.2012
Fiat este în căutarea unui partener viabil. Şeful italienilor nu a exclus discuţiile cu orice constructor interesat de o alianţă. La rândul lor, suedezii de la Volvo s-au arătat deschişi unei colaborări.

După ce Opel a încheiat un parteneriat puternic cu francezii de la PSA Peugeot Citroen, Fiat trebuie să îşi reorienteze strategia care viza o înţelegere cu General Motors. Sergio Marchionne, şeful alianţei Fiat-Chrysler, caută acum un nou partener, pe care l-ar putea găsi în persoana celor de la Volvo.

Într-un interviu acordat publicaţiei Autocar, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, Marchionne a fost întrebat dacă ia în calcul o alianţă cu Volvo. Oficialul italian a răspuns: "Sunt interesat să stau de vorbă cu oricine este interesat să stea de vorbă cu mine".

Fiat caută în prezent un partener cu care să dezvolte mai mult motoarele cu ardere internă, domeniu care, după opinia lui Marchionne, rămâne în continuare insuficient exploatat. Mai mult, o alianţă cu Volvo le-ar aduce italienilor şi o platformă nouă. Ei ar oferi la schimb experienţa dezvoltării unor modele de clasă mică şi mini, segment în care Volvo încă lipseşte.

În luna ianuarie a acestui an, Stephan Jacoby, CEO-ul Volvo, a generat practic aceste zvonuri: "suntem deschişi unei colaborări care să aducă câştig de cauză ambilor parteneri.

Mă refer aici la platforme şi motoare comune, dar şi la un nivel economic al colaborării."

via l carscoop

Comentarii (8)

  • De abia astept sa vad cum se plimba pitipoancele in fiat 500 chinezesc! :))
    12 19
  • k-aha-k tu
    ...
    Oare cum ar fi lumea fara pr 00 stalani ???
    8 2
  • ****
    sper sa se intample aceasta alianta
    3 2
  • Urmatorul Volvo S80 va fi un Chrysler 300C cu sigla volvo...:)))))))))
    6 4
  • @aha
    Mi-ar place sa pot apasa butonul de dislike de cat mai multe ori!
    5 3
  • AndreiRN
    Avantaj?
    Cam aiurea o asa alianta.
    Pai Fiat prin alianta cu Chrysler are deja acces la fabricile de piese chinezesti care de 20 de ani lucreaza pt Chrysler.
    Acum Volvo este 100% chinezesc si unde ar aparea avantajul?
    2 2
  • o prostie
    De ce trebuie ca fiecare constructor sa fie prezent in fiecare clasa. De ce trebuie sa se bage Volvo in clasa mini si mica nu pot sa inteleg. Dupa aia ase plang toti de supracapacitate de productie. Unde mai pui ca imaginea constructorilor se face varza cu masini gen Cayenne la Porsche sau Countryman la Mini. Aha, am inteles fac asta pt bani, dezgustator.
    3 2
  • AndreiRN
    Pt bani? Nuuuuuuuu
    Dar tu lucrezi zilnic VOLUNTAR?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru